Arhiva 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Dani općine Štrigova

Vrijeme je za novo izdanje Dana kulture, turizma, sporta i zabave u Općini Štrigova koje priređuju Općina i njezina turistička zajednica te KUD Sveti Jeronim. Prvi programi počinju ovog petka, 19. srpnja, u 19 sati, kad će povodom Dana Općine Štrigova biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća.
Nakon sjednice u zadružnom domu, na igralištu iza Državnog arhiva bit će održan glazbeni program s tombolom, a načelnik Općine Stanislav Rebernik priliku će iskoristiti i za dodjelu općinskih priznanja. Za idući dan, subotu, najavljena su Otvorena vrata bajkovite Štrigove, s programom od 13 sati i otvorenim prvenstvom Štrigove u šahu (u kavani Cuvée). Centorm Štrigove bit će formirana Ulica suvenira i ručnih radova, a svirat će ulični svirači.
Turnir u boćanju počinje u 15 sati, a u 19 večernji program, uz goste iz Mađarske - Sumartonske lepe dečke i Tamburice od Murice koje stižu iz slovenskog Razkrižja. U večernjim satima svira Noćna smjena. Program se, kao i u petak, održava na igralištu iza Državnog arhiva.
Utrka
prijateljstva
Za nedjelju, 21. srpnja predviđen je nastavak međunarodnog turnira u šahu u 11 sati, mimohod povorke u 14 sati centrom Štrigove i seoske igre od 16 sati. Dva sata kasnije, trči se Utrka prijateljstva Štrigova - Razkrižje. Bit će to 11. međunarodna utrka koja se ubraja u ciklus nacionalne priredbe Slovenija teče 2013.
Start je u centru Štrigove u 18 sati, a najbrži će biti nagrađeni medaljama za prva tri mjesta u pojedinačnim kategorijama za djecu na stazi od 900 m, potom pehari za prva tri apsolutno najbrža trkača i trkačice na stazi duljine 9.000 metara i diplome za prve tri u pojedinačnim kategorijama. (AL)

Izvor: 3038