Arhiva 04.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Dani Rudolfa Steinera

Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu bit će u dane ovog vikenda, od 7. do 9. lipnja domaćin 8. dana dr. Rudolfa Steinera koji okupljaju poznavatelje i poštovatelje djela osnivača antropozofije. Svečanost otvorenja Dana održat će se 7. lipnja, od 16 sati pred rodnom kućom dr. Steinera, uz prigodan kulturni program. U 17 sati počinje predavanje na temu Sile i moći društvene transformacije na kojem će izlagati dr. sc. Andrej Fištravec. I ovo predavanje i sva ostala tijekom trodnevnog programa održat će se u velikoj vijećnici Općine Donji Kraljevec. U 18.30 održat će poljoprivredni tečaj na temu Izvor inspiracije, a izlagat će Drago Purgaj. U petak, od 16 do 20 sati u velikoj vijećnici bit će postavljena izložba dječjih likovnih radova waldorfskih škola Hrvatske i Slovenije Boje radosti, a u maloj vijećnici izložba biološko-dinamičkih proizvoda i pripravaka. U 19.45 sati počinje večernja euritmija Sadržajnost elemenata s Verom Koppehel iz Švicarske, a jutarnjim euritmijama, s početkom u 9.30 sati počet će aktivnosti Dana i u subotu i u nedjelju.
U subotu, u 10.15 sati o Slici zdravlja u Srednjoj Europi govorit će dr. Dinko Raffanelli. U 11.30 sati počinje drugi poljoprivredni tečaj, naslovljen kao Put spoznaje - mr. sc. Tanje Petrović Franjević i dr. sc Darka Znaora. Popodnevne aktivnosti počinju u 14.30 sati predavanjem Alkemija ruže, predavačice Astrid Henning iz Austrije. U 15.45 sati počinje izlaganje Život dr. Rudolfa Steinera – dar čovječanstvu u kojem će na temu produbljivanja rada kompozitora Sergeja Prokofjeva govoriti Christine Untersulzner iz Italije. Od 16.30 na temu Stroj, čovjek, životinja govorit će dr. sc Darko Znaor. U 17.45 sati počinje kulturno-umjetnički program u poticaj izgradnji Centra dr. Rudolfa Steinera. Na temu Ljubavi, autoriteta i osjećaja povezanosti i njihovom značenju za pozitivan razvoj djece govorit će prof. dr. sc. Slavica Bašić.
U nedjelju, 9. lipnja Dani počinju predavanjem Tročlanost i četveročlanost u prirodi i u ljudskom organizmu, kao i terapiji glazbom koje će održati Peter Daniell Porsche iz Austrije. Porsche će uz izlaganje Centru predati još jednu donaciju – za ovu je priliku dao izraditi 30 lira, namijenjenih waldorfskim učiteljima. Zaključak Dana bit će predavanje o djelovanju ugljikohidrata, masti i soli u prehrani krumpirom, a s početkom u 13 sati održat će ga Hermann Fischer iz Njemačke.(k)

Izvor: 3032