Arhiva 15.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Darko Fileš piše županu Perhoču...

Jedan od trojice članova Upravnog vijeća Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu koji su u javnost iznijeli tvrdnje da u rukovođenju gradnjom Centra i samom institucijom postoje nepravilnosti, čak i kriminalne radnje, Darko Fileš, obratio se 6. prosinca – kako nas obavještava – i županu Međimurskom Ivici Perhoču, nakon čega je, navodi D. Fileš, za ponedjeljak (danas, u popodnevnim satima, op.n.) hitno sazvan sastanak na kojem će biti župan I. Perhoč, dožupan Anđelko Horvat, načelnik Općine Zlatko Horvat, projektant i još neki predstavnici Županije, a ne zna jesu li novinari primili poziv da nazoče tom sastanku.
Kratko i jasno – ni pisani ni usmeni poziv u uredništvo nije stigao ni s jedne od nabrojenih adresa, a dok se ne sazna što je to na sastanku (očigledno neformalnom) odlučeno, evo što je D. Fileš elektroničkom poštom uputio županu I. Perhoču (citat):
Poštovani g. Perhoč, već sam Vas izvjestio o privatiziranju i samovolji u Centru Rudolfa Steinera od strane ravnateljice Sandre Percač i predsjednika Upravnog vijeća g. Lovrenčić Zlatka. Pismeno sam Vas upoznao da su krivotvorili Odluku o dodatnim radovima, a dožupana Anđelka Horvata sam usmeno upozorio o krivotvorini i o ostalome što se događa u Centru RS.
Iznenađen sam vašim odlukama i postupcima koji su nakon objave u novinama donešene od Vaše strane kao župana i od strane dožupana A. Horvata.
Naime, umjesto da povučete Vašu suglasnost, stavite veto, sazovete sastanak svih članova Upravnog vijeća i ravnateljice na kojemu bi prisustvovali i osnivači Centra RS gdje bi utvrdili neke činjenice, Vi ste donijeli čudnu odluku, odnosno dožupan A. Horvat se tajno sastao nekoliko puta u Hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu gdje je donio presudu nama trojici (J. Mlinariću, I. Balogu i D. Filešu - op.n.) koji smo ukazali na nepravilnosti u Centru.
Dožupan Horvat uzeo je Sandru Percač i Zlatka Lovrenčića u svoje gnijezdo, obećao im pravnu i političku zaštitu uz uvjet da sruše koalicijsku vlast u Općini Donji Kraljevec, a zauzvrat na prvoj sjednici Općinskog vijeća smijenit će nas trojicu koji smo ukazali na kriminalne radnjeu Centru RS, što znači da smo mi radili krivo, odnosno suprotno statutu, poslovniku i zakonu.
Čudno je da su na tim sastancima prisutni ljudi koji nemaju veze s Centrom RS (Čonka Mladen, Štefok Željko, Mesarić Mario, Horvat Đuro i drugi), a odlučili su o našoj sudbini.
Dožupan i predsjednik Upravnog vijeća Centra ovih su dana zabranili uvid u službenu dokumentaciju Centra, što znači da se Centar i dalje privatizira, uz obrazloženje da ćemo je dobiti na slijedećoj sjednici, a na toj sjednici bit će već drugi članovi koji će prihvatiti i verificirati zapisnike koji su krivotvoreni od strane g. Lovrenčić Z. i gđe. Percač S. odnosno s krivotvorenom Odlukom o dodatnim radovima. O svemu tome obavijestit ćemo dnevni tisak i pozvat ćemo televizijske kuće na konferenciju uz napomenu da nije lopov samo onaj koji krade nego i onaj koji mu drži lojtre.
Župane, molim Vas da mi odgovorite na pitanje: kako da donosimo važne odluke u Upravnom vijeću dok nam je zabranjem uvid u dokumentaciju? Da li Vi tako radite na Županijskoj skupštini da se donose odluke bez dokumentacije? Pogledajte troškovnik za I. fazu radova i bit će Vam puno jasnije kako se namještaju količine i cijene koje nisu tržišne itd... Npr. cijena kubnog metra betona MB 30 bez PDV-a i željeza je 3.390 kn i slično.
S poštovanjem, Darko Fileš.
Pripremio
M. Belčić

Izvor: 2903