Arhiva 16.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

DEJAN DOBOŠIĆ OGORČEN LISTOM ČEKANJA: Sestra mi se smijala u lice!

Uredništvu lista Međimurje u četvrtak se obratio Dejan Dobošić iz Trnovca, ogorčen činjenicom da za dijagnostiku koja mu je nužna u što kraćem roku mora čekati do listopada. Njegov ga je liječnik uputio na elektrofiziologiju, konkretno na EMG i EMNG dijagnostiku u Županijskoj bolnici Čakovec zbog Belove kljenuti koja Dejanu izaziva višestruke probleme.
- Već dulje vrijeme idem na fizikalnu terapiju, ali je oporavak spor i moj doktor je zatražio dodatnu dijagnostiku. Vidi se da mi je lice na jednoj strani povučeno, ali se ne vidi da imam velikih poteškoća poput jakih glavobolja, gubitka ravnoteže. Događa mi se da se ne mogu dići iz kreveta bez ženine pomoći. I sad, kad mi treba pretraga, na Odjelu elektrofiziologije mi kažu da dođem u listopadu. Ostao sam zaprepašten. Sve bih možda nekako i podnio da mi se sestra, koja mi je rekla da naručuju za listopad, nije smijala u lice. Kako se medicinsko osoblje ima srca smijati nekome tko je bolestan - kaže Dejan Dobošić.
Doista, na Odjelu elektrofiziologije u Županijskoj bolnici potvrđuju nam da narudžbe primaju tek za listopad. No, postavlja se pitanje ne može li se udovoljiti naglasku liječnika opće prakse koji je na uputnici jasno napisao da je dijagnostika nužna u što kraćem roku.
- Rekli su mi nek idem u Koprivnicu i Novi Marof. Znate, nije u pitanju, ja ću otići u Marof jer mi je zdravlje važnije od prepucavanja na jednom bolničkom odjelu, ali želio sam da se zna kako se netko može ružno provesti kad je bolestan. Stojim svojim imenom iza svega što tvrdim i mislim da nije korektno da se prema bilo kojem pacijentu odnosi s omalovažavanjem - zaključuje Dejan Dobošić.
A. Ličanin

Izvor: 2912