Arhiva 25.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Dječak-magnet čuva tajnu!

Iako stručnjaci tvrde da ljudsko tijelo nema svojstvo jakog magneta da bi na sebe privlačilo teže metalne stvari, desetogodišnji dječak iz Zaveščaka Tomas Kolmanić, neobjašnjivo zasada, tu sposobnost ipak ima. Sve se dogodilo iznenada, prije mjesec dana.
- Tomas i ja gledali smo neki prilog na televiziji o tome i rekla sam mu da probamo na njemu. Imala sam na umu to da je uvijek pun energije i da nijedan trenutak nije miran.
Čak smo nedavno zbog te njegove energije, koja ga stalno tjera na pokret, potražili pomoć psihijatra i psihologa, no, rekli su da je potpuno zdrav dječak. I tako smo tog trena ostali šokirani. Prvo smo probali s priborom za jelo i sve je ostajalo na njegovom tijelu. Onda se počeo zabavljati time. Stavio je poslužavnik na grudi i trbuh i normalno se s njime kretao, pa nizao vilice. Okupili smo se oko njega, i obitelj i rodbina, jer nam je to bilo malo otkriće. Njegova dva mlađa brata, osmogodišnji Leon i šestogodišnji Denis, probaju isto, ali ne ide – rekla nam je Tomasova baka Katarina.
- Ja sam jako iznenađen i zbunjen, što god ljudi rekli, ali ja to mogu. Ponekad mi se dogodi, kad sam malo umoran, da na meni stoji manje stvari, ali najčešće poslažem vilice i poslužavnik, što me zabavlja. Stavim i do osam do deset vilica, kako kada. Stoje mi na grudima, leđima, rukama. Ne znam što mi se događa, ali krećem se s tim stvarima, s poslužavnikom se čak i malo tresem i ne padne.
Prijateljima u OŠ Selnica, u kojoj je odličan učenik u trećem razredu, svoje otkriće još nije pokazao, ali hoće, rekao nam je. Mami Mirjani, djedu Josipu i baki Katarini upravo zbog njegovog nemirnog duha sada postaje jasnije da Tomas posjeduje možda malo više energije koja se manifestira, između ostalog, i kao magnet u njegovom tijelu.
Zinka Čižmešija

Izvor: 2961