Arhiva 16.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Dječje gradsko vijeće Grada Čakovca usvojilo plan aktivnosti za 2015.

Dječje gradsko vijeće Grada Čakovca, sastavljeno od 21 učenika iz svih sedam  čakovečkih osnovnih škola, u četvrtak je održalo svoju prvu sjednicu u ovoj godini. Na sjednici je usvojeno izvješće o radu u 2014. godini te je donesen plan aktivnosti za 2015. Među aktivnostima provedenima u prethodnoj godini posebno se ističe projekt 'Ovo dijete to sam ja, ne postoje takva dva', koji je na susretu dječjih gradskih vijeća u Ogulinu proglašen Naj-projektom dječjih vijeća Hrvatske u 2014. godini. 

 

U 2015. godini dječji će vijećnici, kao i prijašnjih godina, volontirati u Caritasovom domu u Čakovcu i na odjelu pedijatrije u Županijskoj bolnici, a sudjelovat će i na raznim zabavnim i poučnim radionicama te na susretima gradova i općina – prijatelja djece i susretima dječjih gradskih vijeća. Uz projekte 'Čitajmo svi, veliki i mali', 'I ja bih na more', 'Škola informatike u Dramlju' i sl., ove će godine dječji vijećnici, u sklopu projekta 'I životinje su moji prijatelji', volontirati u čakovečkom azilu za životinje. Za životinje u azilu nastojat će u svojim dječjim forumima  prikupiti rabljene deke, ručnike i plahte te će sudjelovati u radionicama o važnosti brige o životinjama. 

 

Na kraju sjednice predsjednica Društva 'Naša djeca' Čakovec Gordana Šoltić Siladi podsjetila je da spomenuta udruga osnovana pred 15 godina, a svoj će rođendan proslaviti 18.  veljače prigodnom svečanošću.

Izvor: 3116