Arhiva 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Do bolje zdravstvene slike

U srijedu je u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu održana konferencija na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati projekta Action for health kojem je cilj postizanje boljeg zdravlja i podizanje kvalitete života smanjenjem nejednakosti u zdravlju pomoću programa promicanja zdravlja.
Riječ je o projektu koji od kolovoza 2012. godine Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije provodi u suradnji s područnom jedinicom Nacionalnog instituta za javno zdravlje iz slovenske Murske Sobote.
Međimurska županija u potpunosti podržava ovaj program, rekao je župan Matija Posavec u uvodnom dijelu konferencije i dodao da smatra izuzetno važnim što će se s jedne strane istraživanjem dobiti objektivni podaci s terena, a s druge osvijestiti stanovništvo o potrebi prevencije, posebice bolesti koje su najčešće, poput srca i krvnih žila, ali i alkoholizma, rekao je Posavec.
Na radnom dijelu konferencije o samom projektu Action for health govorila je koordinatorica projekta asis. mag. Tajana Kranjc – Nikolić iz Nacionalnih instituta za javno zdravlje Područna jedinica Murska Sobota. Renata Kutnjak-Kiš, dr. med., iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije predstavila je Strateški plan za unapređenje zdravlja i smanjivanje nejednakosti u zdravlju u Međimurskoj županiji, a Diana Uvodić-Đurić prikaz Programa zdravog života koji će se tijekom dva i pol mjeseca provoditi u Općini Donja Dubrava.(dv)

Izvor: 3066