Arhiva 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Dobre vibracije na Štefanje

Budući da se krajem rujna navršilo 20 godina otkako se u eteru pojavio signal Radija 105 Selnica, utemeljitelj Radija 105, direktor i glavni urednik Ivan Mezga (55) sa svojom je obitelji (jer radio posluje kao obiteljsko poduzeće) - suprugom Vericom (55), kćerkom Ivanom (33), sinom Igorom (31) i kćerkom Ksenijom (30) - umjesto velikih proslava, odlučio: slavit ćemo obljetnicu sa slušateljima Radija 105, u vrijeme blagdana, i onima radi kojih dva desetljeća širimo Dobre vibracije za sve generacije pokloniti veliki božićni koncert! Odlučeno, učinjeno: ne jedan, nego dva koncerta priredio je Radio 105 za svoje vjerne slušatelje s kojima mjesečno ostvaruje i više od 15.000 izravnih kontakata u eteru. Budući da se Radio 105 sluša u tri hrvatske sjeverne županije i u slovenskom Prekmurju, Prlekiji, čak i dijelu Štajerske, pred Božić je priređen veliki koncert za slušatelje s one strane Mure, u Ljutomeru, a na Štefanje, 26. prosinca, u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu za domicilno slušateljstvo.
Mega božićni koncert Radija 105 doista je za pamćenje. Na pozornicu su izlazili poznati međimurski estradnjaci i nacionalne estradne veličine, dajući sve od sebe, dovodeći oduševljenu publiku do provala oduševljenja, pjevanja u glas, pri čemu se pokazalo da su Međimurci prva liga sluhisti jer pjesme su prihvaćali kao da je pred izvođačima uvježban zbor, a ne mnoštvo svijeta iz Međimurja, Zagorja, Podravine...
Koncert je nemoguće prepričati, pa onima koji su ga propustili treba samo nabrojiti tko je došao uzeti mikrofon u ruku: prvo u našoj regiji poznati tamburaši TS Pozoj i TS Kumovi, Nenad Peršak s Vremeplov bendom, Gusti Draksar, Željko Pokupec Šero, Vladimir Košir Tonka, Angelo, Ivan Dvanajščak, August Dvanajščak, Ivica Dobranić, Juraj Galina i Bojan Jambrošić. Pjevala je i reprezentacija Radija 105 i glazbeni urednik Bojan Masnec i domaćin koncerta Ivan Mezga... malo se zatim predahnulo – tko je mogao od smijeha doći do zraka – uz nastup Đure z Međimurja (Ivan Bene). A onda su na red došle i zvijezde nacionalne estrade - Vlado Kalember, Davor Borno, Nano Prša, Leo, Lidija Bačić, Vajta, Darko Domijan, Duško Lokin, Džo Maračić Maki, Krunoslav Kićo Slabinac i na kraju, s bendom Potepuhi, publici je mjeru uzeo Zdravko Škender.
Marijan Belčić

Izvor: 3062