Arhiva 15.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

DOBRE VIJESTI ZA RODITELJE OSNOVACA

Projekt besplatnih udžbenika ide dalje!

Međimurska županija i Grad Čakovec i ove će godine financirati besplatne udžbenike za osnovnoškolce. Potvrđeno je to na zajedničkoj konferenciji za novinare župana Matije Posavca i gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača, na kojoj je iskazana spremnost da se nastavi s projektom.

U gradskom i u županijskom proračunu predviđen je novac za knjige, ali radi se o iznosima koji su daleko manji od lanjskih, budući da će se prošlogodišnji udžbenici koristiti i ove godine. Brigu oko povrata knjiga preuzet će škole, a namjerno oštećene udžbenike roditelji će morati platiti iz svojeg džepa. Prema procjeni Branka Sušeca, pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti MŽ, za školsku godinu 2015./2016. trebat će nabaviti do dvadesetak posto novih udžbenika.

Kako su se pojavile informacije da bi u (pred)izbornoj godini Vlada RH mogla preuzeti financiranje projekta na razini države, župan i gradonačelnik pozdravili su tu mogućnost, ali bez obzira hoće li se to i ostvariti projekt besplatnih udžbenika u Međimurju sigurno ide.

Svaki učenik dužan je vratiti sve udžbenike, uključujući i radne udžbenike, u školu zadnjeg dana nastave tj. najkasnije do srijede, 17. lipnja. U suprotnom učenik gubi pravo na besplatne udžbenike za školsku godinu 2015./2016. (VT)

 

 

Izvor: 3138