Arhiva 22.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Dobro i zlo na Hitnoj pomoći

Dana 1. listopada došla sam na Hitnu i primljena sam vrlo ljubazno od djelatnika Hitne pomoći koji su me uputili na hitnu neurologije. Tada sam zaprimljena na odjel neurologije gdje sam boravila od 1. do 5. listopada. Željela bih ovim putem zahvaliti doktoru Marčecu (ravnatelju neurologije), svim medicinskim sestrama, tehničarima i čistačicama. Ne mogu opisati svoje iznenađenje koliko se dobrote krije u tim ljudima, svakog pacijenta paze i kontroliraju 24 sata na dan. Znam da im je to posao ali neki doktori jedva čekaju da riješi površinski pregled i doslovce vas izbace van.
Naime, dva tjedna nakon izlaska iz bolnice dijete mi je oko 21 sat počelo jako boljeti grlo i dobilo je temperaturu. Budući da je drugi dan bio praznik i budući da znam da gnojna angina ne prođe nekim čajem, odlučila sam otići s djetetom na hitnu. Osim dugog reda čekanja dočekala nas je namrgođena doktorica Hitne pomoći s riječima: “Zašto ste sada došli k nama, dok vaši liječnici spavaju mi dežuramo zbog takvih gluposti”! Iznenađena i u šoku zbog njezine dernjave jedva sam čekala da mi napiše recept za dijete i da odemo kući. Napomenula je samo ako bude dijete povraćalo da dođemo opet. Pomislim u sebi: radije u Zagreb ili Varaždin samo ne kod nje.
Imenujem samo dobre ljude, a ova zla naći će se u ovom redovima i neka se sjeti zašto doista radi taj posao. Djelatnici neurologije hvala vam i nastavite tako dalje jer bolesnim ljudima lijepa i topla riječ znače više od bilo kakvog lijeka.
J.H.

Izvor: 2952