Arhiva 21.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Dodijeljene turističke nagrade

U Čakovcu je 14. listopada održana svečanost dodjele nagrada u tri natječaja Turističke zajednice Međimurske županije - Volim Hrvatsku, Zeleni cvijet Međimurja i Djelatnik godine u turizmu. Dobitnike nagrade i goste svečanosti na početku je pozdravio zamjenik župana Anđelko Horvat, ujedno zamjenik predsjednika TZ-a Međimurske županije, župana Ivice Perhoča. Horvat je podsjetio da je ovo već deseta ovakva svečanost i istaknuo da se za to vrijeme Međimurje počelo razvijati u pravu turističku destinaciju. Ono ima potencijala za daljnji turistički razvoj, veliki aduti tu su Toplice sveti Martin i buduće u Draškovcu, ali onaj glavni su njegovi ljudi, Međimurci i njihova gostoljubivost. Promicanje tih vrijednosti je i smisao ovih natječaja.
Potom su podijeljene nagrade. U akciji Volim Hrvatsku ocjenjivani su dječji likovni i literani radovi, s ciljem poticanja svijesti o značaju očuvanja okoliša. Najbolji likovni rad u kategoriji dječjih vrtića napravio je Dječji vrtić Vjeverica, skupina Školjkice, druga je nagrada pripala Vrtiću Fijolica, skupini Krijesnice, a treća Vrtiću Jelenko, skupini Sovići. Među učenicima osnovnih škola najbolji je rad napravila estetska grupa 6. i 7. razreda I. OŠ Čakovec, drugo je mjesto osvojila Tara Turopoljac iz III. OŠ Čakovec, a treće Ines Horvat, učenica OŠ Belica. Najboljem literarnom radu, a u ovom su natječaju sudjelovali samo učenici osnovnih škola, autorica je Tena Rošić iz OŠ Mursko Središće, drugo je mjesto osvojila Lucija Šajnović iz OŠ Štrigova, a treće Kaja Krhač iz OŠ Domašinec.
U natječaju Zeleni cvijet Međimurja ocjenjivani su uređenost mjesta i pojedinačnih elemenata, s namjerom podizanja opće kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređenja životnog prostora i zaštite okoliša. U kategoriji suvenira najboljim je ocijenjena Obleka i škrlok od luščinja, KUU-a Seljačka sloga iz Nedelišća, drugo je Seno na taligama domaće radinosti Marija Horvata, a treći Međimurski vanjkušek udruge Zlatne ruke iz Čakovca. U kategoriji turističke ponude ili zanimljivosti najatraktivnijom je ocijenjena Zrinska garda iz Čakovca, drugo mjesto zauzele su Međimurske popevke KUU-a Seljačka sloga iz Nedelišća, treće Čakovečke legende, program Turističke zajednice Grada Čakovca. U kategoriji javnih plaža ili kupališta najboljim je ocijenjen Spa & Golf Resort sveti Martin, a iza njih Gradski bazeni u Čakovcu. Treća nagrada tu nije dodijeljena. Najljepšu okućnicu po sudu komisije ima Goranka Horvat iz Nedelišća, uz nju Katarina Kovačić iz Krištanovca i Rozalija Ribić iz Pribislavca. U natječaju za uređenost mjesta do 10 tisuća stanovnika kao cjeline najuređenijim je ocijenjeno Nedelišće, ispred Preloga i Belice. U kategoriji mjesta s 20 do 40 tisuća stanovnika nagrađen je Čakovec.
U akciji Čovjek – ključ uspjeha u turizmu nastoji se poticati razvoj gostoljubivosti i klime dobrodošlice u destinaciji. Priznanja su dobili: kao najbolji turistički vodič Kristijan Kovačić iz Čakovca, član Društva turističkih vodiča MŽ-a, kao najbolji hortikulturni djelatnik Damir Goričanec iz Bukovca, zaposlenik tvrtke Ambijenti, najbolji djelatnik prodaje i marketinga u turizmu je Željko Zadravec iz Koncovčaka, zaposlen u Spa & Golf Resortu sv. Martin. Najbolja prodavačica je Darinka Juras iz Čakovca, radnica METSS-a, čistač Stjepan Prprović iz Pribislavca, zaposlen u Čakomu, a kuharica Marija Borković iz Male Subotice, članica Udruge kuhara MŽ-a. Najbolja recepcijska djelatnica je Smiljana Belović iz Šenkovca, zaposlena u Ekomu, a konobar Tomica Belužić iz Čakovca koji radi u Poseidonu d.o.o. Najbolja agencijska djelatnica je Aleksandra Horvat iz Štrigove, djelatnica Kompasa d.d., najbolja policajka Danijela Hamer iz Čakovca, službenica PU međimurske, a najbolji djelatnik u sustavu turističkih zajednica Mario Krčmar iz Belice, zaposlen u TZ-u Grada Čakovca. Svečanost dodjele nagrada u tri turistička natječaja upotpunio je kulturni program u izvođenju polaznika Osnovne umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca.
D. Kovač

Izvor: 2895