Arhiva 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Donja Dubrava pokazala svoje posebnosti

Na incijativu zamjenika općinskog načelnika Drage Mikulana, u Općini Donja Dubrava krenuli su u izradu dobravskih suvenira koji će postati zaštitni znak toga mjesta, sve u cilju da se vrednote sačuvaju od zaborava: to su mlinari na Dravi, ribari, šajkaši (trgovci), zlatari, fljojsari (ljudi koji su drvene trupce dopremali vodom), pa je tu obrtništvo s prepoznatljivim čižmarima i negdašnji uzgoj ljuka jer su tamošnje žene nadaleko bile poznate kao vrsne ljukarice.

Promocija suvenira upriličena je u četvrtak, 28. kolovoza u tamošnjoj vijećnici: Dobravski čon - kao simbol života uz Dravu, dobravski ljuk - kao autohtona sorta, i čižma s trdom sarom - kao simbol obrtništva. Odsad će oni biti mjesna robna marka, a promovirat će se diljem Hrvatske i izvan njenih granica.

Promoviran je i Turistički vodič kroz Donju Dubravu, s turističkom i ugostiteljskom ponudom mjesta, a i brošura o ljuku i jelima od ljuka kojom je najavljena manifestacija Dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje.Izrađene su i nove razglednice Donje Dubrave.

U cijeli projekt uloženo je dosta truda, pa uz zamjenika načelnika, treba spomenuti načelnika Dražena Misera, Antuna Benka, Josipa Sabola i Mladena Hunjadija koji je bio zadužen za grafiku i dizajn te Foto video Frančić za fotografije.

M. Grubić

Snimio M.Hunjadi

Izvor: 3097