Arhiva 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Donjodubravčani će dokapitalizirati Pre-kom

Na četvrtoj sjednici Općinskog vijeća Donje Dubrave donijeta je odluka o povećanju temeljnog kapitala GKP-a Pre-kom Prelog, za što će se iz općinskog proračuna izdvojiti 18.619,15 kuna. Protiv takve odluke, uz još dvoje stranačkih kolega, bio je vijećnik i bivši načelnik Marijan Varga (HNS). On je smatrao kako bi bilo bolje i isplativije osnovati komunalno poduzeće zajedno s Općinom Donji Vidovec, nego ući u dokapitalizaciju Pre-koma.
- O tome smo donjovidovečki načelnik i ja prije lokalnih izbora imali gotovo do kraja razrađen koncept, pa i danas smatram kako smo bili u pravu, pojasnio je.
Odgovorio mu je načelnik Općine Dražen Miser (HDZ) da je to nemoguće jer je Općina Donji Vidovec već ranije donijela istu odluku o dokapitalizaciji preloške tvrtke.
Vezano uz tu točku dnevnog reda, donijete su i odluke o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada GKP-u Pre-kom i o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom.
Pri pojašnjenju ove točke vijećnicima je, kao gost sjednice, pomogao direktor GKP-a Pre-kom Siniša Radiković. (M. Grubić)

Izvor: 3065