Arhiva 18.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Dosanjan san Dejana Jageca

Dejan Jagec (29) iz Strahoninca od rođenja boluje od cerebralne paralize, pa je primoran biti u kući, rijetko izlaziti, a dane provoditi uz novine. Izuzetno je komunikativan i načitan, pa mu nije strano nijedno životno područje.
- U posljednje se vrijeme fokusirao na praćenje rada i djelovanja međimurskih osnovnih škola. Zna svakog njenog ravnatelja - kaže Dejanova majka Vesna. Dodaje kako je ostao posebno fasciniran radom OŠ Draškovec čije rezultate prati preko medija, a posebno ravnateljice škole Margit Mirić. Saznao je da je ona porijeklom iz mađarskog Pomurja, pa mu je bilo neobično što je takva osoba došla za ravnatelja škole k nama i još postiže rezultate koji školu svrstavaju u sam međimurski vrh.
– Vjeruje da to može učiniti samo izuzetna osoba koja u sebi ima nešto što motivira ljude na zajedništvo, nešto što odiše toplinom, želio je otići u tu školu, upoznati gospođu Mirić, popričati s njom- nastavlja priču njegova majka i dodaje:
- Govorio mi je da iz njenog imena i fotografije iščitava posebnost koju želi vidjeti. Isprva smo ga od toga odgovarali, nudili mu da posjeti školu kod nas u Strahonincu koja je od naše kuće udaljena svega 500 metara. O tome nije htio čuti.
– Želio sam vidjeti Draškovec, njihovu školu i gospođu Mirić - kaže Dejan i dodaje kako se ni “za milimetar“ nije prevario kada su njegovoj želji udovoljili roditelji.
U pratnji su mu uz majku bili sestrična Nataša i prijateljica Darinka. Tata je čekao u automobilu.
- Znala sam za Dejanovu želju i gotovo sve o njemu, u čemu mi je pomogla moja kolegica Anita Vadas - priča gospođa Mirić rekavši kako su u njenom uredu dugo i srdačno razgovarali.
- Radi se o pametnom i bistrom mladiću, a ostala sam oduševljena kada mi je kao na dlanu podastro sve pojedinosti našeg školskog rada - priča gospođa Mirić. Dejan je rekao kako je sretan, izrazivši želju sjesti u ravnateljsku fotelju. Ravnateljica mu je poklonila razrednički priručnik, kemijsku olovku HUROŠ-a, kao i kolače koje su ispekli sami učenici i jednu figuricu anđela koji čita.
- Bila sam presretna i kada je htio naučiti nekoliko mađarskih riječi. Ponosna sam i što mladić čak iz Strahoninca misli da je naša škola najbolja – rekla je ravnateljica Mirić.
Mladen Grubić

Izvor: 2864