Arhiva 14.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Dragica Korpar: Skoro mi se urušio strop, a sindikalce baš briga

Umirovljenica Dragica Korpar 38 godina živi u stanu na drugom katu stambene zgrade u Zrinsko-frankopanskoj 6, u Čakovcu. Otkad je s pokojnim suprugom uselila, i uz, kako sama kaže, mnogo odricanja, otplatila stan, nije imala nikakvih problema. Stanari su složni, zajedno dogovorom rješavaju probleme, kaže.
No, unatrag gotovo godinu dana, Dragica Korpar vodi bitku s mnogo jačim protivnikom - Hrvatskim sindikatom NRPN, odnosno šefom ovdašnje podružnice Josipom Vidovićem.
Iznad stana obitelji Korpar – Jarni (Dragica Korpar danas stanuje s kćeri, zetom i unucima) nalazi se stan u vlasništvu spomenutog sindikata.
– Taj stan nema natkriven balkon. Većina ih ima, no, dotični, kao i još neki u vlasništvu privatnih tvrtki, nema. Za jačih kiša voda dolazi kroz balkon i namače strop u dječjoj sobi našeg stana. O vlastitom trošku obavili smo već dvije sanacije. Posljednji put, da nije bilo kutija na ormaru koje su to onemogućile, dio stropa vrlo vjerojatno bi se i urušio. Zamislite, to je soba u kojoj mi spavaju unuci, ogorčena je Dragica Korpar. S problemom je, naravno, još prošle godine upoznala i upravitelja zgrade - direktora tvrtke Euroland Stjepana Posedija. I on, kao i sama vlasnica inače iznajmljenog stana, u više su navrata apelirali na Josipa Vidovića da poduzme nešto – natkrije balkon na koji pada kiša, kako bi prestalo daljnje vlaženje stropa. Vidović ih, međutim, ignorira te se još, uz to, tvrde u obitelji Korpar – Jarni, ponaša izrazito bahato. – Navodno je zamijenio neke pločice na balkonu, no, to nije rješenje. Balkon treba natkriti inače ćemo i dalje doživljavati isto, žali se i kćerka Dragice Korpar Danijela Jarni. Angažirali su i odvjetnicu koja je u pisanom obliku od Hrvatskog sindikata NRPN zatražila sanaciju, no, bez rezultata.
– Plaćamo sanacije i odvjetnicu. Uz sve troškove života, ja kao umirovljenica moram i za to izdvajati, dok one kojima postavljanje nadstrešnice na balkon ne bi predstavljalo veliki trošak baš briga za nas male ljude. A još se radi i o sindikatu koji bi navodno trebao štititi slabije, rezignirana je Dragica Korpar.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3029