Arhiva 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

DRAGOSLAVEC SELO: Igre Četiri brega

U Dragoslavec Selu po drugi su put održane seoske igre Četiri brega u kojima su se odmjerile ekipe iz Vučetinca, Okruglog Vrha, Brezja, Dragoslavec Brega i domaćina Dragoslavec Sela. Svi su zajedno uživali u malom nogometu za djecu do 12 godina starosti, guranju bale slame, igri tip-top, beli, bacanju kamena s ramena, kupu pjevača, visećoj kuglani, potezanju užeta, ružđenju kuruze i pečenjari.
Tog dana već zaboravljene igre na trenutak su vratile u djetinjstvo brojne sudionike, ali i publiku koja je s velikim interesom pratila sva igračka događanja. Zanimljivo osmišljene igre unijele su natjecateljski duh, a u borbi s vremenom svi su nastojali postići što bolji rezultat. Tako su svi bili dobri u nekoj od igara.
Vučetinec je bio nabolji u beli i koturanju bala slame, Okrugli Vrh u visećoj kuglani, tip-top i bacanju kamena s ramena, Brezje u ružđenju kuruze, Dragoslavec Breg u kupu pjevača, a Dragoslavec Selo prednjačilo je u potezanju užeta i pečenjari.
U konačnici, prijelazni pehar ove je godine uručen ekipi Okruglog Vrha koja je osvojila najviše bodova. Organizator je priredio i tombolu u kojoj je svaka srećka bila dobitna.(al)
Snimio Željko Fajs

Izvor: 3044