Arhiva 11.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Dragutin Glavina čeka "presudu" Povjerenstva za sukob interesa

Ako tako odluče, vratit ću novac Gradu!

Novoizabrani gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek najavio je da će dužnost obavljati profesionalno, a njegov zamjenik Zdravko Kvakan bit će volonter.
Pitanje je aktualizirano s obzirom na činjenicu da je dosadašnji gradonačelnik Dragutin Glavina, otkada je izabran na dužnost saborskog zastupnika, u Gradu dužnost obnašao volonterski, ali uz naknadu, što je izazvalo pitanje je li u sukobu interesa. Sam D. Glavina pokušao je raščistiti:
- Prije godinu dana tražio sam očitovanje, ali nisam do danas dobio odgovor, već samo tumačenje pravne službe Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa da ja nisam u sukobu interesa i da primanje volonterske naknade uz plaću saborskog zastupnika nije nedopušteno. Želim napomenuti da uz naknadu nisam primao ni dnevnice, ni putne troškove, a koristio sam (za potrebe Grada) vlastiti automobil, nisam iskoristio više od 100 dana godišnjeg odmora, pa nisam siguran da mi je naknada uopće pokrila troškove koje sam imao. Meni je naknada bila 4.500 kuna, mom zamjeniku 2.500 kuna, a predsjednici Vijeća 1.500 kuna. Kad Povjerenstvo konačno donese pisano rješenje, ja ću postupiti točno po uputi Povjerenstva, pa i vratiti naknadu bude li takav nalog - tvrdi Drago Glavina.
Ljubo Kolarek odluku Gradskog vijeća ne smatra spornom i ne namjerava je - (s)rušiti. (MB)

Izvor: 3033