Arhiva 22.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Druženje Podturenčana uz igru i sport

Brojni Podturenčani subotnje vrelo poslijepodne, 10. rujna proveli su u igri i sportskim aktivnostima kod ribičke kućice ŠRD-a Šaran. U okviru obilježavanja Dana Podturna tog su dana bile organizirane izrada skulptura od slame i sportsko-rekreacijske aktivnosti. Na poziv organizatora manifestacije - Udruge Turen, na čelu s Ljubicom Kolarić, za izradu skulptura prijavile su se i sve podturenske udruge.
Uz ekipu predstavnika organizatora, sudjelovali su predstavnici NK-a Podturen, Zaštitno-ekološke udruge Čaplja, ŠRD-a Šaran i Mjesnog odbora Podturen. Komisija u sastavu Lucija Drk, Perica Sršan i Tomislav Horvat izabrala je najbolje. Prvo mjesto osvojila je ekipa NK-a koja je od slame izradila cijelu nogometnu ekipu na terenu.
Drugi su bili članovi ZEU Čaplja koji su izradili svoj zaštitni znak čaplju, a treće mjesto pripalo je članovima Udruge Turen koji su izradili mlin na Muri.
Po završetku izrade skulptura organiziran je ručak. Za sve sudionike i goste skuhan je grah.
Najmlađima su nuđeni sokovi i grickalice te jabuke koje je organizator osigurao za sve sudionike i goste.
Poslije ručka zainteresirani su imali priliku uključiti se u sportsko-rekerativne aktivnosti. Mogli su izabrati između boćanja, pikada i pilkanja.
Polaznici podturenskog Dječjeg vrtića Mala tratinčica imali su štand s ukrasnim predmetima koje su izradili sami, uz pomoć svojih odgojiteljica Anite Novak i Michaele Tarandek Lisjak.
Radove su prodavali, a prikupljenim novcem kupit će radne listiće, pernice i ostalo potrebno predškolcima slabijeg socijalnog statusa.
Sve u svemu, Podturenčani su se družili i u ugodnoj atmosferi na svježem zraku kod ribičke kućice uz igru, sport i rekreaciju proveli subotnje poslijepodne.
R. Topličanec

Izvor: 2943