Arhiva 22.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Država gluha za djecu s invaliditetom

Roditelji djece s invalidnošću okupljeni putem Facebook grupe 11. svibnja ponovo su organizirali prosvjede u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Dubrovniku te u Varaždinu, nakon što raniji razgovor radne skupine s ministricom Milankom Opačić nije dao rezultata. Oko tri tisuće ljudi će, ističu, prosvjedovati dok god ih u nadležnom Ministarstvu ne budu čuli i krenuli u izmjene i primjene zakona.
Roditelji iz Međimurske i Varaždinske županije pod zajedničkim su se motom S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne okupili na varaždinskom Trgu kralja Tomislava, a međimursku skupinu prosvjednika predstavljala je Čakovčanka Ines Blažon Buhanec:
- Zalažemo se za izmjenu zakona koji nas diskriminiraju, ali i za dosljednu primjenu dobrih zakona. Zahvaljujemo ljudima na odazivu, Hotelu Minerva na jelu i medijima koji su popratili ovaj prosvjed - kaže I. Blažon Buhanec s kojom se u Varažinu okupilo 50-ak Međimuraca, dignuviši glas za dugačak popis potreba i prava na koje se država oglušuje. Prosvjednici su pozvali i međimurske političare - no, oni su bili zaokupljeni kampanjom, tj., borbom za bolje - vlastito sutra. (žd)

Izvor: 3030