Arhiva 28.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Držimurčani ponovo blokirali prolaz Pavlicovim šleperima: PREKO MENE MRTVOG!

U rano nedjeljno jutro (25. studenoga) pretovareni kamioni tvrtke Pavlic–asfalt–beton ponovo su razbili san Držimurčanima. Oko 8.30 sati ogorčeni mještani spontano su se okupili na križanju ceste koja vodi od šljunčare prema županijskom pravcu i tijelima zaustavili Pavlicov kamion po onoj narodnoj – preko mene mrtvog!
Nastupilo je nekoliko sati igre živaca jer je Zvonimir Pavlic očekivao da će ljudi izgubiti strpljenje i otići na nedjeljni ručak. No, to se nije dogodilo te je oko 13 sati Pavlicov vozač okrenuo kamion nazad prema šljunčari i istovario ga. To je bio uvjet mještana da ga puste.
- Ovog tjedna načelnik Općine Mala Subotica Vladimir Domjanić prisustvovat će sastanku sa županom Perhočem te ponovo pokušati riještiti problem. S obzirom na dosadašnja iskustva i Pavlicovo oglušivanje, odlučili smo da više ne puštamo njegove kamione sa šljunčare. Izmjenjivat ćemo se iz dana u dan, iz sata u sat, sve dok Pavlic ne ispoštuje dogovor i obećanje koje je dao. Smatram da bi se u ovaj slučaj trebale uključiti i nadležne državne institucije te revidirati koncesiju za eksploataciju šljunčare koju je Pavlic svojevremeno glatko dobio, usprkos protivljenju većine Držimurčana – kaže predsjednik Mjesnog odbora Držimurca – Strelca Ivan Dodlek. (žd)

Izvor: 3005