Arhiva 26.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

DUNJKOVEC: Večer folklora na međimurskoj grudi

U Dunjkovcu je održana 2. Večer folklora u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne baštine Međimurska gruda. Nastupi folkloraša održani su u holu Područne škole Dunjkovec zbog padalina koje su osvježile dan pa su se tako najprije predstavili Mali folkloraši - učenici drugog razreda PŠ Dunjkovec.

Vodi ih učiteljica Višnja Špicar pa su tako izveli tri međimurska plesa: Klinček stoji pod oblokom, Međimurski lepi dečki i Barišnja, Barišnja. KUU "Seljačka sloga" Nedelišće najprije se

predstavila pjesmama i plesovima Podravine, a potom spletom Nedelišće mesto malo.

Gosti, KUD Repušnica iz okolice Kutine, oduševili su publiku kako prekrasnim nošnjama, tako i pjesmom i plesom. Društvo je to koje djeluje od 1930. godine i od zaborava čuva vrijednu baštinu moslavačkog kraja. Vode brigu o 22 tambure, više od 50 kompleta originalnih ženskih i muških nošnji te znatnom broju acabajki, bluza, lajbeka, škrlaka, opanaka i tradicionalnog nakita ogrlica od srebrnih škuda i kraluža. Moslavački spletovi pjesama i plesova, bogato ukrašene nošnje, raspoloženi tamburaši i plesači razgalili su srca posjetitelja u Dunjkovcu koji su pozvani i na Gulašfest.

 

U nedjelju, 28. lipnja u Dunjkovcu

Ove nedjelje, 28. lipnja, od 15 sati, Udruga Međimurska gruda poziva sve zainteresirane na prvi Gulašfest. Za sad je prijavljeno desetak ekipa, pa ako želite, osjećajte se pozvani i dobro došli na kuhanje i/ili besplatnu degustaciju gulaša.

Natjecanje će biti održano uz nogometno igralište Dunjkovec-Pretetinec.

 

 

Izvor: 3139