Arhiva 25.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Đuro Horvat i Bernarda Cecelja dobitnici nagrada Crome

Na svečanosti dodjele godišnjih nagrada Hrvatskog udruženja menadžera Croma koje je u utorak održano u Zagrebu međimurski poduzetnici ponovo su dokazali da su među najboljima u državi. Naime, nagradu za životno djelo dobio je i osnivač, vlasnik i generalni direktor Tehnixa d.o.o. iz Donjeg Kraljevca Đuro Horvat, a nagradu za poduzetnicu godine dobila je Bernarda Cecelja, osnivačica i vlasnica tvrtke “Bernarda” iz Pušćina.
U obrazloženju Crome stoji da su dobitnici nagrada čelnici tvrtki koje ulaze među vodeće unutar svojih grupacija, a po pokazateljima konkurentne sposobnosti i ekonomskog rasta, mogu se ubrojiti među 500 najuspješnijih domaćih poduzetnika. Prema portalu banka.hr, žiri je posebno vrednovao osobni doprinos laureata očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta te njihovu poslovnu orijentaciju ka održivom rastu i dugoročnom pozicioniranju na regionalnom i globalnom izvoznom tržištu. Tehnix iz Donjeg Kraljevca je tvrtka poznata širom Europe po svojim inovativnim rješenjima u zaštiti okoliša, u dvadeset godina postojanja posluje praktički po cijelom svijetu, a tvrtke kćeri ima u gotovo svim zemljama okruženja. Proizvodi pod imenom “Bernarda” u nepunih 10 godina postali su vodeći brend na domaćem tržištu i jedan od najtraženijih asortimana za opremanje hotelskih kapaciteta.
Osim dobitnika nagrada, na svečanosti u hotelu “Westin” u Zagrebu bili su i zamjenik župana Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat.

Izvor: 2900