Arhiva 03.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Dva BMW-a zastrugao Stanislav Zvošec!

Rečenicu iz naslova ovih dana izgovaraju svi oni koji poznaju 59-godišnjeg Stanislava Zvošeca iz Donjeg Vidovca. Za njega se pročulo diljem Hrvatske jer je krajem mjeseca u strugalici, nagradnoj igri Hrvatske lutrije u igri Jurilica, ostrugao BMW 161 i. Ne bi to bilo neobično da se to Stanislavu nije posrećilo drugi put jer je isti automobil osvojio i u prosincu 2010. godine. Donji Vidovec postao je poznat po zlatarima, a sada je to zlato u zlatnim rukama Stanislava.
Danas u dvorištu Zvošecovih, u donjovidovečkoj Ulici Ljudevita Gaja 24, kao u nekom autosalonu, stoje dva vozila iste marke. Jedan je registarske oznake ČK 744-FE, a drugi još ima onu zagrebačku, probnu ZG-293-20. S pravom čakovečkih oznaka zamijenit će ju nakon što proda ranije dobiveno vozilo i novac podijeli najbližima.
Stanislava, njegovu suprugu Mariju, djecu Danicu i Kristijana te unuke Doru i Klaru zatekli smo u njihovom dvorištu u kojem se još uvijek prepričava o sretnim rukama supruga, oca i djeda.
- Igre Hrvatske lutrije igram 35 godina. Kad sam na prodajnom mjestu u Donjoj Dubravi na strugalici imao tri BMW-a, nisam vjerovao da sam osvojio auto. Srećku sam pregledao sto puta i kasnije shvatio da sam sretni dobitnik. Kad zajedno sa suprugom odlazim u KLA Osmijeh, nikada ne propuštam kupiti srećku. Prije nego sam prošli put dobio auto, prijatelji s posla zvali su me na piće u obližnji kafić. Ja sam ipak radije otišao kupiti srećke i - osvojio sam auto. Oni su popili tri gemišta, a ja sam dobio BMW - rekao nam je pola u šali, a pola u zbilji srećković iz Donjeg Vidovca
Od 2010. godine vodi evidenciju i do današnjeg dana kupio je 194 strugalice. Među njima je bila i ona s drugim BMW-om, a srećka je također kupljena u Donjoj Dubravi 22. kolovoza. Ovaj je put osvojio automobil s pet vrata, vrijedan 204 tisuće kuna. No, za razliku od prvog puta, sada je bio siguran u taj dobitak, a sreću je odmah podijelio sa svojom obitelji. U prvom slučaju strugalicu je dugo čuvao u novčaniku, ne vjerujući u dobitak sve dok ju nije otišao provjeriti u prodajno mjesto HL-a u Kotoribi. Na pitanje kako u mjestu reagiraju na njegovu sreću, odgovara:
- Na poslu u Aromeđimurju - pogon D. Dubrava, i u selu svašta pričaju. Ima onih koji iskreno čestitaju, a ima onih koji govore loše. Ali, sve je to svima nama dobro poznat međimurski jal. Jedan dobar prijatelj rekao mi je kako mi čestita u svoje ime i u ime onih koji su jalni. Ja se tim pričama ne zamaram jer imam obitelj s kojom ću podijeliti svoju sreću. Na tatu su iznimno ponosno kćerka Danica koja se 25. rujna vratila u Australiju u kojoj živi te sin Kristijan koji s obitelji živi u Kotoribi. Kristijan nam je ispričao zanimljiv detalj.
- S obzirom da je prilikom osvajanja prvog automobila tata imao novu toyotu, u šali sam mu rekao kako bi BMW mogao pokloniti meni. Tata mi je rekao da se to neće dogoditi, dogodit će se onda kada dobije drugi BMW - rekao je Kristijan. Sada, kada se to dogodilo, Kristijan je ostao kratkih rukava, ali poštujući očevu odluku, dodao je:
- Sretan sam zbog tate. On je dobar i jednostavan čovjek kojem se upornost isplatila i vjerujem u njega. Vjerujem da će osvojiti još koje vozilo koje će ovaj put biti moje.
Kćerka Danica na to kaže kako će četvrti automobil biti njen.
– Sretan sam čovjek. Sreću sam dobio rođenjem u Kotoribi, ženidbom u Donjem Vidovcu i igranjem lutrije u Donjoj Dubravi. To je trokut sreće. Idem dalje strugati... - završio je Stanislav.
Kako mu je krenulo, vjerujemo da ćemo još koji put navratiti u Gajevu 24.
Mladen Grubić

Izvor: 2997