Arhiva 25.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Dva smrtna slučaja ovoga tjedna

Na raskrižju Glavne ulice, Ulice Alojzija Stepinca i Ulice braće Radić, u Maloj Subotici u srijedu, 17. srpnja, u 7.43 sati dogodila se prometna nesreća - udar automobila na pješakinju, u kojoj je život izgubila Marija Patarčec (79) iz Male Subotice. Vozačica osobnog automobila iz Čakovca, stara 64 godine, kolnikom Glavne ulice raskrižju i obilježenom pješačkom prijelazu približavala se prevelikom brzinom i nije uspjela zaustaviti svoje vozilo kako bi propustila pješake koji su već prelazili ulicu, konstatirala je policija u svom zapisniku. Tako je prednjim dijelom svog automobila udarila u nesretnu pješakinju i teško ju ozlijedila, kako je utvrđeno u Županijskoj bolnici u Čakovcu, kamo je stradala prevezena. Ozljede su, nažalost, bile tako teške da je unesrećena u 10.20 sati preminula.
Vozačica osobnog vozila nije ozlijeđena. Policija će protiv nje podnijeti kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetniku. Stradala pješakinja peta je smrtna žrtva na međimurskim cestama ove godine.

U subotu, 20. srpnja, oko 11.45 sati na strništu između Podturna i naselja Matekovec dvije su žene, koje su onuda prolazile, uočile tijelo muškarca - bio je to Josip Novak, star 73 godine, iz Podturna. On je vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezen u čakovečku Bolnicu u kojoj je utvrđeno da je teško opečen. Liječnička pomoć više nije dala uspjeha, u 12.50 minuta konstatirana je njegova smrt čije okolnosti istražuje policija.
U trenutku zaključenja ovog broja našeg lista prevladavala je procjena da se radi o nesretnom slučaju pri paljenju strništa.
Više jasnoće treba dati i obdukcija nad pokojnikovim tijelom, određena za ponedjeljak. Prema nekim indicijama, pokojnik je imao tekoća sa zdravljem, pa se može pretpostaviti da je napad slabosti doveo do nesreće.
Policija će nakon obdukcije dati i dopunu kvalifikacije ovog događaja.

Izvor: 3039