Arhiva 21.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Edukativna predavanja o prevenciji i zaštiti od obiteljskog nasilja

U sklopu projekta "Nikad nije kasno" udruga Zora, Centar za socijalnu skrb Čakovec, Podružnica Obiteljski centar, Sigurna kuća i suradnici Policijska uprava međimurska organiziraju edukativna predavanja o prevenciji i zaštiti od obiteljskog nasilja u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću.

 

Predavanja će se održati slijedećim redoslijedom, a predviđeno trajanje je 1 sat:

28.10.2014. (utorak) u 10 sati u Čakovcu, u dvorani Obiteljskog centra, Bana Josipa Jelačića 22, Čakovec („stara vojarna")

30.10.2014. (četvrtak) u 10 sati u Prelogu, u multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus, Glavna 33, Prelog

4.11.2014. (utorak) u 10 sati u Murskom Središću u prostoriji za sastanke u kompleksu Turističko informativnog centra (TIC), Trg braće Radić bb, Mursko Središće

 

Raspored predavanja:

1. Uvod – o projektu i ciljevima projekta

2. Vrste nasilja

3. Što učiniti i kome se obratiti u slučajevima obiteljskog nasilja/nasilja u vezama?

Predstavljanje udruga/institucija i njihovih aktivnosti koje u Međimurskoj županiji mogu pomoći žrtvama i njihovih besplatnih usluga vezanih uz različite oblike nasilja u obitelji i prevenciju: govoriti će predstavnici/ce Sigurne kuće, Podružnica Obiteljskog centra, Centra za socijalnu skrb, Policijske uprave međimurske, Udruge Zora.

4. Podjela edukativnih materijala

 

Predavanja su namijenjena stanovništvu Međimurske županije, prosvjetnim radnicima/cama, predstavnicima institucija, stručnim suradnicima/cama i svim ostalim zainteresiranima, a cilj im je informirati o načinima prevencije i zaštite vezano uz obiteljsko nasilje, kao i upoznati sa mjestima na kojima u Međimurskoj županiji mogu dobiti besplatnu pomoć, savjet ili zaštitu.

Zajedno se moramo potruditi u širenju točnih informacija i rušenju predrasuda i mitova vezanih uz obiteljsko nasilje, kao i svih oblika nasilja u obitelji. Nikad nije kasno za djelovanje i nikad nije kasno za izaći iz kruga nasilja.

Sve to neophodno je da društvo u cjelini napokon pogleda istini u oči i pojmi obiteljsko nasilje kao problem koji se tiče svih nas, a čije je rješavanje uistinu neodgodivo.

Svi ste dobrodošli na predavanja!

 

Projekt "Nikad nije kasno" podržava Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

Izvor: 3104