Arhiva 11.04.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Eko bomba pod Ladićevim bregom

Članovi Vijeća mjesnog odbora Pretetinca, DVD-a Pretetinec, NK-a Međimurec i Udruge Hrastinka u subotu, 31. ožujka na području svog mjesnog odbora, kao i u svim ostalim mjestima Općine Nedelišće, proveli su akciju Više cvijeća - manje smeća. Premda se za Pretetinec može reći da ima većinu ekološki svjesnih i savjesnih mještana, još uvijek se događaju baš nepotrebni i neshvatljivi ekološki incidenti.
Tako su u širokom zahvatu akcije pri obilasku i čišćenju terena dečki iz DVD-a Pretetinec nagazili na pravu ekološku bombu podno Ladićevog brega, na izlazu iz Pretetinca. Svakovrsno smeće odbačeno na mjesto na kojem nikako ne bi trebalo biti jasno govori da se još uvijek nađe baš neprilagođenih pojedinaca koji – uz redovito i dobro organizirano zbrinjavanje kućnog otpada – odbacuju svakovrsno smeće u prirodu, pa onda vjerojatno uživaju u svom čistom grunteku. Većina ipak postupa savjesno i odgovorno. Brojni su se mještani odazvali akciji i postupili kako treba, kao primjerice Ana Đud koja je među prvima dopremila sve što od kućnog otpada treba zbrinuti na mjesto skupljanja kod vatrogasnog doma u Pretetincu.
Među agilnijim akcijašima bili su članovi Udruge Hrastinka Dunjkovec - Pretetinec koji ne propuštaju uključiti se u akciju, a junori i pioniri NK-a Međimurec već su dva dana ranije očistili okolicu igrališta Hrašćica, kako bi se u subotu mogli uključiti u veliku akciju.
Kao i inače - svi sudionici akcije po obavljenom su se poslu počastili finim kobasicama koje je sponzorirala Turistička zajednica Općine Nedelišće. (mb)
Snimio Zoran Jaklin

Izvor: 2972