Arhiva 12.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

ETŠ: Bosiljka Kukolić-Vinković v.d. ravnateljice

U čakovečkoj Ekonomskoj i trgovačkoj školi ponovo je došlo do smjene u vodstvu. Nakon što je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta smijenilo dugogodišnju ravnateljicu Dušanku Novak, za v.d. ravnateljicu 29. studenoga 2012. godine postavljena je Mirjana Nemet, dugogodišnja djelatnica te škole. U prosincu 2012. godine raspisan je natječaj za izbor ravnatelja. Na njega se prijavila jedino M. Nemet. Iako je dobila potrebnu podršku većine članova Nastavničkog vijeća i Skupa zaposlenika škole, to nije bio slučaj i s Vijećem roditelja škole. No, prije nego što je Školski odbor potvrdio rezultate natječaja i dao suglasnost na njen izbor, ona je odustala od izbora za tu funkciju. U kraćem razgovoru svoje je odustajanje obrazložila poslovima i zaduženjima u školi. Spremnost da se prihvati funkcije v.d. ravnateljice potom je iskazala jedino Bosiljka Vinković-Kukolić, također dugogodišnja djelatnica škole, pa ju je Školski odbor i postavio. Na toj funkciji ona ostaje do raspisivanja natječaja za izbor ravnatelja, a isti se mora raspisati u roku do godine dana nakon imenovanja vršitelja dužnosti.
Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sonja Tošić-Grlač komentirala je najnovija događanja u toj školi:
- Vršiteljica dužnosti ravnateljice Mirjana Nemet dala je ostavku na to mjesto i odustala od izbora za ravnatelja škole, pa je izabrana nova v.d. ravnateljice Bosiljka Kukolić-Vinković. Nadamo se da je sada za jedno vrijeme, do ponovnog natječaja za ravnatelja, kraj događanjima i smjenama u vodstvu te škole. Mada, moram reći, da se rad u školi, i uz sva ta događanja, odvija bez problema. Usprkos spomenutim izmjenama, nema problema u fukcioniranju ustanove, između ostalog i stoga jer su sve spomenute bivše i sadašnje ravnateljice i vršiteljice dužnosti ravnatelja stručnjakinje ekonomskog usmjerenja, pa im poslovanje škole nije strano područje.
R. Topličanec

Izvor: 3016