Arhiva 02.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Europski veleposlanik Vandoren u Međimurju

Protekle srijede u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je Paul Vandoren, veleposlanik EU u RH. Njegovu ekscelenciju na radnom je sastanku, zatvorenom za javnost, ugostio međimurski župan Ivica Perhoč sa suradnicima.
Prema priopćenju sa sastanka, župan je govorio o povijesnoj, prirodnoj i kulturnoj baštini Međimurja na koju smo izuzetno ponosni i koju ćemo pokušati sačuvati i u Europskoj uniji. Župan je govorio i o izgrađenosti komunalne infrastrukture, gospodarskoj strukturi koja se nastoji promijeniti ulaganjem u obrazovanje te potrebi decentralizacije države. Veleposlanik Vandoren dao je podršku nastojanjima da se privuče što više novaca iz EU fondova, naglašavajući da će se oni našoj zemlji dodatno otvoriti nakon što uđemo u Europsku uniju. Zabrinjavajućim smatra to što se u svim županijama u Hrvatskoj žale na slabu suradnju sa središnjim vlastima. Taj problem mora se riješiti, pa je u tom smislu veleposlanik ponudio svoju pomoć jer želi surađivati sa svim razinama vlasti u Hrvatskoj.
Posebno je pozdravio ulaganja u obrazovanje i visoke tehnologije jer je samo tako mnoguće dugoročno promijeniti gospodarsku sliku Međimurja. Osim na radnom sastanku sa županom, predsjednikom Skupštine i zamjenicima župana, u čakovečkom Centru za kulturu Vandoren je održao predavanje o EU te razgledao Muzej Međimurja Čakovec iz čijeg je atrija upravo tekla televizijska emisija uživo u kojoj je i sudjelovao.
V.Trstenjak

Izvor: 2875