Arhiva 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Fenix ni papire nije predao u roku

Do kraja lipnja bio je rok da tvrtka Fenix preda okončanu situaciju i obračun investitoru - Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, kako bi mogao biti raspisan natječaj za novog izvođača na izgradnji sportske dvorane Osnovne škole I. G. Kovačić u Pleškovcu. Do danas dokumentaciju nisu predali, pa je i traženje novog investitora onemogućeno. Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović na sjednici Općinskog vijeća obrazložio je kako ipak postoji način da se natječaj raspiše i bez predočenih situacija Fenixa.
- Ministarstvo je Fenixu već naplatilo jamstvo dobre izvedbe u iznosu 1,2 milijuna kuna, jer nisu poštivali ugovor. Mogu im naplatiti i penale u visini 450 tisuća kuna, no, kako bismo ubrzali proces natječaja, pisanim smo se putem obratili Ministarstvu. Ne znam hoćemo li u požurivanju uspjeti, tim više što će s polovicom srpnja u državnim institucijama sve biti usporeno zbog godišnjih odmora - rekao je Nagrajsalović.
Dodatno je pojasnio kako je nadzorni Mladen Višnjarić konstatirao nedostatke na krovištu dvorane i zbog toga umanjio vrijednost izvedenih radova za 300 tisuća kuna.
- Kad bude raspisan natječaj, u nabavi ćemo naplatiti garancije jer su cijene opreme za dvoranu koje je nudio Fenix višestruko niže od realnih - zaključuje Nagrajsalović. (AL)

Izvor: 3038