Arhiva 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Fijolica i Kušlec putuju u Zagreb

Pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Turističke zajednice Grada Čakovca, održana je Županijska smotra učeničkih zadruga Međimurske županije koja je okupila devet zadruga. Njih osam došlo je iz osnovnih škola te jedna iz srednje, a postav su imali u atraktivnom prostoru bivšeg Časničkog doma, uz kafe Littera.
Sudjelovale su učeničke zadruge Kušlec iz OŠ Kuršanec, Ftičeki OŠ Belica, Klopotec OŠ Gornji Mihaljevec, Zvirnjak OŠ Prelog, ET-KO-KE OŠ I. G. Kovačić Sv. Juraj na Bregu, Mura OŠ Jože Horvata Kotoriba, Fijolica iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Drenek OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica te UZ Jabuka čakovečke Gospodarske škole. Voditelji zadruga vrednovali su rad i proizvode izložene na Smotri te proučili prateću dokumentaciju i odlučili o najboljima. Tako su iznjedrili dvije zadruge koje će otići na Državnu smotru u Zagreb: Fijolicu Centra za odgoj i obrazovanje i Kušlec iz OŠ Kuršanec.
Otvorenju smotre prisustvovali su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec, pročelnik Ureda za društvene djelatnosti Grada Čakovca Slobodan Veinović i stručni suradnik za osnovno školstvo u Uredu Grada Igor Mesarić.
- Učeničko zadrugarstvo važno je za poticanje i razvoj radnih navika, poduzetničkih znanja i vještina djece od početka školovanja. Jednako tako, ono je promotor lokalnih zajednica, matičnih škola i županije, istaknuo je Slobodan Veinović.
Za novoosnovanu Učeničku zadrugu Ftičeki iz OŠ Belice ovo je bilo prvo javno predstavljanje u kojem su se pokazali kao vrlo spretni i maštoviti kreatori radova izloženih na vrlo atraktivnom štandu.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3081