Arhiva 25.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Filip Ude posudio svog konja Robertu Seligmanu

U Sportsko-gimnastičkom centru Aton u Nedelišću ovih dana je, na zajedničkim pripremama, boravila hrvatska gimnastička reprezentacija. U istoj je prilici osječki gimnastičar Robert Seligman preuzeo konja s hvataljkama njemačkog proizvođača gimnastičke opreme Spieth, na kojem je trenirao naš olimpijac Filip Ude.
Nakon povratka u Gimnastičko društvo Osijek Žito, prije nešto više od mjesec dana, Roberta je u dvorani Sokolski dom dočekao konj francuskog proizvođača Gymnova. Proizvođač gimnastičke opreme Gymnova rijetko se pojavljuje na velikim gimnastičkim natjecanjima, puno češće su to sprave Spieth ili Janssen&Fritsen koje su gotovo identične. Iz razloga što u gimnastičkom sportu, u poretku najboljih doslovce odlučuju sitnice, vrlo je važno pripremati se za natjecanja u okolnostima što bližim samom natjecanju. Kako bi se Robert odmah počeo pripremati za sve izazove u narednoj natjecateljskoj sezoni, na ovaj način stvorene su mu i prve pretpostavke.
Konja s hvataljkama marke Spieth Robertu je posudio njegov kolega iz reprezentacije, ali i dobar prijatelj Filip Ude. Filip je nakon osvojene srebrne olimpijske medalje ovog konja na dar dobio od UEG-a.
- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo trenirati na konju olimpijskoga sjaja. Zahvaljujem Filipu na ovoj lijepoj gesti. I ja bih za njega učinio isto. Nadam se da će se i u našem gradu uskoro stvoriti vrhunski uvjeti za treniranje gimnastike i da ću Filipu vratiti njegovog “olimpijskog konja” - rekao je Seligman.
- Nema ljepšeg osjećaja od onog kad nekome pomogneš. Osobito u vrijeme blagdana. S obzirom da zajedno gradimo projekt London 2012. , vrlo je važno da svi članovi ekipe budu maksimalno spremni za izazove koji nas očekuju. Nadam se da će Robertu moj konj pomoći da se što kvalitetnije pripremi za predstojeću sezonu te da kao i puno puta do sada pronosimo ime lijepe naše diljem Europe i svijeta - kaže Filip Ude. (al)

Izvor: 2852