Arhiva 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Finale dana turizma općine Sveti Martin na Muri

U nedjelju, 17. kolovoza u Svetom Martinu na Muri održana je središnja proslava ovogodišnjih Dana turizma. Bio je to veliki finale gotovo mjesec dana neprekidnih događanja koja su započela 20. srpnja Panonskim maratonom triju država, a nastavljena brojnim sportskim, kulturnim i zabavnim programima - od lovačkih, ribičkih i nogometnih natjecanja, preko koncerata, otvaranja izložbi do voćarsko-vinogradarskih i vjerskih sadržaja.

Ljeto prebogato sadržajima privuklo je rekordan broj sudionika, ali i publike željne dobre zabave. Sudeći prema najavama iz Turističke zajednice, Sveti Martin na Muri čeka jednako dinamična jesen.

U nedjelju je publika, još pomalo umorna od subotnjeg nastupa Psihomodo popa, prvo sudjelovala u misi na otvorenom, a zatim je u središtu Svetog Martina na Muri pratila tradicionalnu Povorku starih običaja i zanata praćenu mažoretkinjama, limenom glazbom i oldtimerina. Uz prigodnu dobrodošlicu općinskih političara na čelu s načelnikom Franjom Makovcem, zamjenicom Petrom Novinščak i predsjednikom Općinskog vijeća Draženom Crnčecom, publiku su svojim nastupom dodatno raspoložili Davor Dretar - Drele i Uršula Kočila - Eržika, sada već dobro uigran zabavljački par. Zahvaljujući ponajprije dobroj organizaciji u kojoj nije bilo preklapanja termina događanja, ali i dosta velikom interesu publike, ovogodišnjim Danima turizma teško je bilo pronaći ozbiljniju zamjerku. Jedino bi možda za Povorku starih običaja i zanata trebalo osmisliti nekakav novi “format”, kako se svake godine ne bi ponavljale iste slike.

V.Trstenjak

Izvor: 3096