Arhiva 26.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Franjo Makovec: Nemam što skrivati...

Već duže vrijeme pojedinci u Općini Sveti Martin na Muri pokušavaju uzdrmati poziciju načelnika Franje Makovca, bilo iz osobnih, bilo iz političkih razloga. Najnoviji povod za “cinkanje” načelnika medijima je činjenica da Makovec uređuje fasadu na svojoj obiteljskoj kući u Brezovcu, pa “poduzetnici s područja Općine cijeli tjedan gledaju kako mu fušeri rade na fasadi u noćnoj smjeni”, pitajući se “jesu li isti ti fušeri platili porez”. Pitaju se isti plaća li načelnikova supruga porez za svoj frizerski posao koji i dalje obavlja iako je “obrt koji je imala dala na čekanje” te kako je Makovec došao do “vile u Vučkovcu, apartmana na moru i apartmana kod kuće...”. Od pravne države traže “neka pravda pokaže nečistoću načelnika”.
Franjo Makovec u prošlotjednom razgovoru za list Međimurje nije se želio zamarati povodima niti ljudima koji ga svako malo tužakaju novinarima.
- Ja sam svoju fasadu napravio još 1984. godine, sada to radi sin Goran. Osnovnu fasadu prije tri godine radio je Stanko Padarić, a završni dio radimo u rodbinskom aranžmanu. Preko rodbine smo u Zagrebu nešto povoljnije nabavili materijal, ipak se radi o 450 “kvadrata”. Skelu smo također posudili, a završni sloj navlače ljudi s kojima smo kumovi. Radimo to već mjesec i pol dana. Ostala je još jedna ploha koju ćemo dovršiti drugi tjedan.
Što se frizeraja tiče, moja supruga je 35 godina plaćala poreze, ima 59 godina i četiri operacije iza sebe, a 1. studenoga prošle godine predala je obrt jer više nije mogla funkcionirati. Ona je i dalje frizerka, ali više ne radi, osim što povremeno iz vlastitog gušta isfrizira pokoju bakicu ili prijateljicu.
Istina je, imam tri apartmana, jedan u Malinskoj na Krku i dva doma. U Toplicama na svom zemljištu gradim vikendicu, a novac za to je od prodaje kleti i dva hektara zemljišta u Železnoj Gori. Za to sam dobio 18 tisuća eura, a novac sam zajedno sa sinom uložio u dva apartmana doma. U jednom je sada sin. Imam 41 godinu staža i praktički cijeli život radim dva posla, a moja je supruga u dobra vremena zarađivala gotovo dvostruko više od mene. Danas nas je u kući šestero koji imamo svoje plaće, Goran je 5 godina u Austriji igrao nogomet...Prozivati me zbog toga što imam, a nemam tako puno, mislim da nije korektno. Sve smo stvorili svojim radom, rekao nam je Makovec ne želeći se bilo kome pravdati, ali u želji da konačno prestanu glasine o bogaćenju na nepošten način.

V.Trstenjak

Izvor: 2948