Arhiva 18.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

FREAKOUT: Mladi i brojni pop, funk jazzeri

Mlada ekipa grupe Freakout članovi su sastava koji je glazbenu karijeru započeo 2009., kada je osnivač benda Karlo Petrović upisao Srednju glazbenu školu u Varaždinu. O osnivanju benda rekao je:
- Glazba me oduvijek zanimala i na početku Srednje glazbene škole htio sam osnovati bend. S prijateljima Tomislavom Perasom i Anjom Šoltić počeo sam svirati obrade tuđih pjesama, i tako je sve krenulo. Do naše današnje postave došlo je nešto kasnije - govori Karlo o samim počecima benda.
Nakon kratkog vremena provedenog u Varaždinu, vratio se u Čakovec i ovdje upoznao sadašnje članove Freakouta.
- Tu sam prvo upoznao Tamaru Korunek (18) koja je današnji glavni vokal, a kasnije i ostale članove.Nemamo autorske pjesme, već sviramo obrade pjesama Steviea Wondera, stilove poput jazza, funka i popa. Iako nemamo česte nastupe, publika nas je dobro prihvatila i možda ćemo jednog dana imati nastupe i u inozemstvu - nada se Karlo
Od domaće glazbe, dodao je, sviraju Jinxe, a naziv benda dolazi od refrena pjesme Le Freak grupe Chic.
Predgrupa Big Bandu
- Naš prvi nastup bio je u Klubu Centra za kulturu u kojem smo nastupali prije čakovečkog Big Banda. To mi je jedan od dražih nastupa i bilo je odlično! Kada bih gledao prosjek, rekao bih da nastupamo jednom u dva mjeseca – ne često. Svirali smo po klubovima, na Špancirfestu, a posebno mi se svidio nastup u čakovečkom Podroomu. Taj bih nastup mogao izdvojiti kao meni najdraži. Podroom je bio pun, ljudi su plesali i zabavljali se tijekom našeg nastupa, a što glazbenik može poželjeti više od zadovoljne publike, ističe osnivač Freakouta
Ponekad zasviraju i na svadbi, ali kako kaže Karlo, ne veselice, već ono što i inače sviraju – zbog toga ih mladenci i traže.
Na pitanje o smiješnim situacijama tijekom nastupa Karlo se nasmijao
- Normalno je da ih je puno. Na jednome sam nastupu zabrljao – završio sam svirati prije nego ostali. Zasad nismo profesionalci, pa to nismo uspjeli prikriti, ali bar se cijela ekipa nasmijala - veli Karlo i odgovara na pitanje o velikom broju članova sasatva.
Kol’ko nas ima!
- Sedam članova benda velik je broj, ali to mi ni najmanje ne smeta. Dapače, mislim da ne bi bilo dobro da nas je manje. Jedini je problem s probama jer nas je teško sve okupiti - gotovo uvijek netko fali. Članovi benda su, uz već spomenutu pjevačicu Tamaru i mene koji bubnjam: Jošua Kovačević (19) - saksofon, Luka Buljan (18) - truba, Dubravko Tuksar (20) - basist, Alen Horvat (25) - gitara, i Matija Turk (20)
Probe održavaju jednom tjedno, a zasada sve obveze uspijevaju uskladiti s glazbenom karijerom.
- Dio članova je na fakultetu, a dio u srednjoj školi, ali zato su probe uglavnom vikendima, pa nitko nema problema sa zanemarivanjem škole - dodao je na kraju naš sugovornik.
Klupska glazba
Rekao nam je ponešto i o svojim planovima.
- Želim otići na fakultet u inozemstvo, svirati moderni jazz i biti u glazbi što je moguće dulje. Freakout nije grupa za sviranje na velikim događanjima. Mi smo više za slušanje u nekom klubu. Zasad planiramo snimiti obradu na YouTubeu, ali profesionalno snimanje još nemamo u planu - rekao je Karlo.
Gabrijela Lipić

Izvor: 3008