Arhiva 05.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

FRKANOVEC: Očistili srce gornjeg Međimurja

Članovi udruge Frkanovčani i njihovi simpatizeri organizirali su se u zajedničkom čišćenju mjesta. Akcija Očistimo Frkanovec - srce gornjeg Međimurja provedena je u tri dijela: javnom tribinom, akcijom skupljanja smeća u prirodi i organiziranjem skupljanja EE otpada te njegovog zbrinjavanja.
Javna je tribina održana 19. travnja, s uvodnim predavanjem Mihaele Mesarić iz Javne ustanove Međimurska priroda i temom Čovjekov otisak i njegov odnos prema okolišu. Zdenko Komorčec iz tvrtke koncesionara koji skuplja, odlaže i zbrinjava otpad s područja Općine Sv. Juraj na Bregu govorio je o selektivnom skupljanju otpada i na koji se način može selektirati te je odgovarao na trenutne probleme u tom području. David Vrtarić pripremio je temu EE otpad u kojoj je obuhvatio probleme o elektronskom otpadu.
Akcija skupljanja i čišćenja okoliša od smeća organizirana je 20. travnja. Tom su se akcijom Frkanovčani pridružili akciji Zelena čistka koja se provodila u cijeloj Hrvatskoj.
Sudjelovalo je tridesetak aktivista koji su prikupili deset kubnih metara otpada. Istovremeno se skupljao i elektronski otpad, oko 800 kilograma, koji je preuzela ovlaštena tvrtka.
Udruga je tiskala i prigodan letak na tu temu te je ovim akcijama obilježila i Dan planeta Zemlje.
Dio akcije čišćenja okoliša obuhvatio je čistku Školskog puta koji će u novim aktivnostima udruge biti dopunjen novim sadržajima.
A. Ličanin

Izvor: 3032