Arhiva 09.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

G. KONCOVČAK: Tko to potkopava Franju Kutnjaka?

Franjo Kutnjak iz Gornjeg Koncovčaka 1 već mjesecima vodi privatnu bitku za svoja prava koja su mu, kako tvrdi, povrijeđena, a nitko mu ne želi pomoći. Na samom ulazu u Gornji Koncovčak, na granici općina Selnica i Sveti Martin na Muri, Franjo posjeduje parcelu površine oko 1.000 čhv-a na kojoj je zasađeno nešto voćki, a u donjem dijelu parcele je šuma.
- Moji problemi započeli su kad je susjednu parcelu otkupio vikendaš koji ovdje želi nešto graditi, a budući da je prilaz s ceste zbog visoke škarpe nemoguć, bagerom je napravio put te time potkopao moju parcelu. Ne bi to bio problem da to nije učinio na samoj međi, a ne kako propisi i zakoni nalažu, najmanje tri metra od moje parcele. Zvao sam komunalnog redara koji mi je rekao da mi ne može pomoći. Zvao sam i policiju, a kad su dečki izašli na teren, rekli su mi da oni s tim nemaju ništa, pa sam za pomoć zamolio i načelnika Općine Selnica Anđelka Kovačića (dio parcele je na teritoriju Općine Selnica (op. nov.), ali niti on se ne želi u to mješati. Svi mi savjetuju privatnu tužbu, ali ja nemam novaca za to. Imam šestero djece i želio bih njima ostaviti ovo zemljište, bez obzira gradili oni nešto tu ili ne. Novi susjed sigurno će trebati moju suglasnost bude li želio nešto graditi, ali ja mu suglasnost sigurno neću dati, požalio se Franjo.
Kutnjak, međutim, nije zadovoljan niti odnosom javnih poduzeća i općinskih vlasti i jedne i druge općine koji su mu također, kako tvrdi, uzeli dio te iste parcele koja se proteže uz samu cestu. Bez da ga je bilo tko pitao, postavili su cestovne znakove, turističke putokaze, a po trasi njegovog zemljišta provukli infrastrukturu (vodovod). Za dopuštenje ne samo da ga nisu pitali, već ga nisu ni na koji način obeštetitili.
- Nakon što su ukopali nekakve cijevi, mislim da su postavljali vodovod, ništa nisu sanirali, sve su ostavili razrovano, pa sam sam morao urediti i taj dio, rekao je Kutnjak.
V.Trstenjak

A Kovačić: To su privatni odnosi
Načelnik Općine Selnica Anđelko Kovačić potvrdio nam je da se Kutnjak požalio i na Općinu:
- Ne možemo se u to miješati, radi se o privatnim odnosima i privatnom zemljištu. Ja sam također pozvao komunalnog redara koji u tom slučaju također nema ovlasti. Ako je napravljen prilaz na cestu, to je u ingerenciji ŽUC-a koji je ili nije dao dozvolu za izvođenje prilaza. Gospodin Kutnjak morat će podnijeti privatnu tužbu ako smatra da su mu prava povrijeđena, Općina tu zaista ne može pomoći, rekao je Anđelko Kovačić. (vt)

Izvor: 2889