Arhiva 27.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

G. MIHALJEVEC: Dolaze li romski razredi?

Za aktualnog sata posljednje sjednice Općinskog vijeća u Gornjem Mihaljevcu zabilježeno je nekoliko pitanja vijećnika.
Drago Hunjadi predložio je da se popuni povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda jer se jedan član ne odaziva na sjednice.
Načelnik F. Kovačić obvezao se provjeriti o čemu se radi.
Stanko Golub interesirao se o dimnjačarskoj službi:
- Kontroliramo li mi kako dimnjačarska služba funkcionira, ispunjava li koncesionar svoje obveze i odazivaju li se ljudi obvezi čišćenja dimnjaka? Je li povećanje cijene za 10 % uvedeno uz suglasnost Općine? Zašto dimnjačar ne dolazi u dane kad je najavljeno, a s druge strane, što s onima koji mu ne dopuštaju normalno raditi svoj posao?
Odgovorio mu je načelnik:
- Na prvi idući kolegij predsjednika mjesnih odbora pozvat ćemo koncesionara (Dragan Zdolec, op. n.) i sve razjasniti.
Konrad Brezarić zanimao se za pokretne trgovine:
- Tko sve po našim selima prodaje kruh iz kombija? Vozikaju se tko kako hoće. Tko je za to dao dozvole, jesu li osigurani minimalni higijenski uvjeti?
U odgovoru na to pitanje načelnik se usput požalio:
- Htjeli smo uvesti red, koncesijom omogućiti urednu prodaju putem pokretnih prodavaonica, a zbog intervencija komunalnog reda, završili smo na sudu... Druge općine za to imaju koncesije, naplaćuju ih. Kod nas se ne plaća, dolazi tko hoće, a Općina nema instrumente zaštite građana.
Kraj aktualnog sata s jakim je začinom obilježio Dragutin Novak:
- Priča se da će se od iduće školske godine u našu školu autobusima dovoziti dva razreda romske djece iz Trnovca jer u Macincu kao više nema mjesta. Koliko znam, i naša je škola premala, planiramo dogradnju...
Načelnik F. Kovačić uzvratio je da mu je to prvi glas, a isto je rekao i Mladen Borko, član Školskog odbora, ali je i dodao:
- No, to ne znači da takvo nešto neće doći na dnevni red Odbora.
(mb)

Izvor: 2983