Arhiva 11.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

G. MIHALJEVEC: Eksplozija kotlovnice teško ozlijedila domaćicu

U subotu, 6. studenoga, oko 16 sati dogodila se teška nesreća u obiteljskoj kući u Gornjem Mihaljevcu, u vlasništvu muškarca starog 61 godinu. Zbog pregrijavanja, eksplodirala je peć na kruta goriva u kotlovnici kuće. Toga dana polazne i povratne ventile na sanitarnoj i grijaćoj instalaciji zatvorio je serviser (mještanin Prhovca, star 36 godina).
Ukućani su primijetili pregrijavanje i otišli u kotlovnicu, što je dovelo do teže nesreće - nekoliko ih se zateklo kraj peći baš u trenutku eksplozije. Vozilom Hitne medicinske pomoći u čakovečku Bolnicu prevezena je supruga vlasnika, stara 58 godina. Utvrđeno da je zadobila ozljede opasne po život zbog čega je prevezena na daljnje liječenje u Zagreb. Privatnim vozilom u čakovečku Bolnicu prevezeni su muškarac star 32 godine i njegova 4 godine mlađa supruga, ali su oni, srećom, ozlijeđeni samo lakše. Na mjesto događaja izašli su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Gornji Mihaljevec.
Obavljen je i očevid kojem je prisustvovao protupožarni inspektor Policijske uprave međimurske. Policijska istraživanja uzroka događaja nastavit će se.

Izvor: 2898