Arhiva 28.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

GDJE JE, ŠTO RADI? Bolta Jalšovec

Predsjeda stranačkim Odborom za poljoprivredu i drži se podalje od medija

Kao zastupnik i potpredsjednik Hrvatskog sabora, Baltazar Bolta Jalšovec iz Štrukovca svoju je karijeru zaključio u prosincu 2003. godine. Otada ga praktično nema u javnosti, ali to ne znači da i dalje nije angažiran u društveno-političkom radu. Otkako je, zajedno s još devet saborskih zastupnika, u srpnju 2002. godine osnovao Libru, prestalo je njegovo članstvo u Hrvatskoj socijalno-liberalnoj stranci.
Kasnije spajanje Libre s Hrvatskom narodnom strankom iznjedrilo je jedinstvenu stranku HNS-Liberalne demokrate u kojoj je danas Bolta Jalšovec predsjednik Središnjeg interesnog odbora za poljoprivredu.
- Nisam ja nikada izbačen iz stranke, već sam uvijek bio tamo kamo me voda odnijela - kaže u polušali Jalšovec, a onda ozbiljno dodaje kako je bio jedan od osnivača HSLS-a te da je razilaženje u mišljenjima rezultiralo osnivanjem tadašnje Libre.
U svakom slučaju, danas nije raspoložen za izlazak u javnost i istup u novinama, no u kratkom nam razgovoru otkriva da je vrlo angažiran u stranačkom Odboru za poljoprivredu.
- Danas je poljoprivreda promijenila smjer. Nekada je bilo aktualno raditi na okrupnjavanju i plantažama, baviti se stočarstvom, a danas je to otišlo puno dalje.
Mogu potvrditi da smo došli do stadija u kojem proučavamo rad centrala na bioplin i sličnih trendova, pa s delegacijom često obilazim druge zemlje, u kojima je to već uvriježeno. Surađujem s istaknutim poljoprivrednicima diljem Hrvatske, u Odboru ima sveučilišnih profesora bez kojih ne možemo kvalitetno raditi posao, tako da naš rad smatram radom s podlogom - kaže naš sugovornik.
Na pitanje bavi li se i dalje i sam poljoprivredom, odgovara negativno.
- Imam sinove, nek oni rade. Tomislav se bavi voćarstvom, a Damir i Marijan povremeno uskoče, uglavnom u sezoni. Ne radim više kao nekad, nastojim se opuštati ovdje doma, u Štrukovcu, povremeno putujem, držim se podalje od novinara i tako dani prolaze - zaključuje Baltazar Jalšovec. (al)

Izvor: 2857