Arhiva 30.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Gimnazija Čakovec ponovo nagrađena

Nagrada Zdenko Barbarić namijenjena najkreativnijim učenicima čakovečke Gimnazije dodijeljena je po šesti put. Maturantima koji svojim radom u izvannastavnim aktivnostima i sudjelovanjem u aktivnom životu Škole daju poseban doprinos. Ovogodišnji dobitnici nagrade su maturanti Tena Novak, Merljinda Ljušaj i Vanja Ovčar.
Dodjela nagrade bila je prilika da se profesori prisjete Zdenka Barbarića, neki kao učenika, neki kao školskog prijatelja, a isto tako, da se mladim dobitnicama poželi puno uspjeha u razvijanju kreativnosti u daljnjem životu.
Nagradu Zdenko Barbarić u čast svom kolegi iz školskih klupa koji je nakon teške bolesti preminuo 2000. godine utemeljili su bivši učenici Gimnazije, danas uspješni poslovni ljudi. Na taj su način njegovi prijatelji željeli sačuvati sjećanje na Zdenka koji se isticao kreativnošću u području pisane riječi te je bio jedan od pokretača školskog lista Čagi. Povezavši se sa svojim razrednicima, ravnateljicom Teom Dragić Runjak i profesorom Ivanom Pranjićem, ovom novčanom nagradom podržavaju mlade i talentirane ljude, svjetonazora i životne energije nalik Zdenkovoj, a ujedno iskazuju zahvalnost Gimnaziji.
A. Ličanin

Izvor: 2931