Arhiva 28.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

GIMNAZIJA JOSIPA SLAVENSKOG ČAKOVEC, 4.c

Prva asocijacija na 4.c čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog je glazba koja ih je od prvog dana pratila pri upoznavanju. Uz glazbu, tu su i Kiki bomboni, no, glazba ih povezuje čvršće - više od polovice razreda svira neki instrument ili pjeva.
Nijedan sat razrednika, razredna fešta ili izlazak ne prođe bez gitare. Nemalo su se iznenadili slučajni putnici u prenatrpanom autobusu usred Nice kad im je tridesetak stranaca glasno zapjevalo Đurđevdan, i to zajedno s razrednicom Marijom Borko. Osim talentiranih glazbenika, od kojih poneki već snimaju vlastite pjesme, planiraju odlaske na poznate studije glazbe ili osvajaju stipendije izvan države, u 4.c ima onih koji briljiraju u prirodnim i društvenim predmetima.
Osim aktivnosti vezanih uz školu i buduća zanimanja, veliki dio razreda bavi se glumom, volontiranjem, sportom - čak i kickboxingom te ispijanjem kava.
U ovom razredu općeg gimnazijskog smjera nema pravila, nemoguće je sačuvati tajnu, sarkazam je sastavni dio svakodnevice, izmislili su nove riječi, upleli se u koloplet laži i proveli operaciju Galeb u Avignonu u kojem se galebovi ne viđaju baš često.
Trbušni ples svojstven je djevojkama, ali u 4.c ga plešu i mladići koji su jednako dobri i u pisanju mračne poezije. Također moguće je da su oborili rekord u spavanju 25 ljudi u istoj hotelskoj sobi od nekih dvadesetak kvadrata u Rimu, zajedno s koferima i... žoharima.
Specijalnost im je postavljanje izrazito glupih pitanja, kako bi potrošili što više vremena kad profesori odluče usmeno ispitivati, a jednom su čak iz istog razloga oformili jednokratnu klapu. Predstavnici 4.c razreda danas gostuju u programu Radija 1 od 17.30 sati.
Oni su: David Al-Mufleh, Ivona Blažek, Bina Boj, Bruno Boj, Matko Buvač, Maja Gal, Ivana Hajdinjak, Dunja Holcinger, Alan Horvat, Jelena Horvat, Marija Horvat, Valentina Horvat, Roko Ivaci, Sarah Jalušić, Krešimir Koprivec, Tamara Korunek, Damira Kovačić, Elena Kresinger, Kristina Kriković, Matej Lesar, Andrea Marđetko, Karlo Petrović, Adrijana Ritonja, Dora Šarić, Mateja Talan, Saša Tkalčec, Tajana Toplek i Dario Trbović.

Izvor: 3014