Arhiva 05.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Godine nisu važne...

60 godina braka Matilde i Matije Sabola
Život Matilde i Matije Sabola iz Totovca nije bio lak, ali su strpljenjem, međusobnom ljubavlju i poštovanjem dočekali radost - 15 unuka i 15 praunuka - danas, njihovog najvećeg veselja.
Vjenčali su se 15. kolovoza 1953. u beličkoj crkvi te podigli 6 kćeri i jednog sina. Nedavno su u Totovcu, u krugu najbližih, proslavili 60 godina braka.

GORNJI MIHALJEVEC
15 godina
U prostorijama Osnovne škole Gornji Mihaljevec nedavno se na satu razrednika koji su održale nekadašnje razrednice Karmen Sklepić i Anica Puklavec okupila generacija tridesetogodišnjaka koji su prije petnaest godina napustili klupe te škole. Životni putevi odvukli su ih na različite strane svijeta - ali te subote bilo je vremena do jutarnjih sati da se natanane sve ispriča .... uz puno smijeha, plesa i gotovo dječačke radosti.

25 godina
“Napravi frizuru, lijepo se obuci, obavezno dođi i noge ne vuci! Prilika je prava jer godine samo jure, prava žurka za 25 godina male mature.” Upravo tako kao što je pisalo na pozivnicama nedavno se srela generacija, danas već uglavnom četrdesetogodišnjaka, na proslavi 25. obljetnice završetka osnovne škole. To je bila generacija školske 1988./89. godine Osnovne škole Gornji Mihaljevec. Okupljanju i satu razrednika, na žalost, nisu mogli nazočiti svi iz te generacije, ali se to nije vidjelo na zabavi i druženju do ranih jutarnjih sati, uz dogovor za ponovno okupljanje za pet godina.

25 godina
Nekadašnji školarci Osnovne škole Hodošan vratili su se nakratko u školske klupe. Generacija koja je osmi razred pohađala 1987./88. godine u petak, 23. kolovoza proslavila je 25 godina od male mature. U školi je održan sat razrednika, a onda su jubilarci i troje njihovih razrednika do ranih jutarnjih sati slavlje nastavili u preloškom Hotelu Panorama. Pao je dogovor za sljedeći susret za 5 godina. (r)

30 godina
Okupivši se u prostorijama škole u Gornjem Mihaljevcu, kao da i nisu vjerovali da je prošlo već (tek) trideset godina otkako su završili osnovnoškolsko obrazovanje jer - sjećanja na (osnovno)školske dane u većine njih još su vrlo živa... Iako njihovog razrednika Stjepana Lovreca na satu razrednika nije bilo iz zdravstvenih razloga, slike tadašnjeg bezbrižnog školskog života navirale su kao prava bujica. Srećom, pred njima je bila cijela subotnja večer i noć novog dana - i svi su se dobro ispričali, zabavili i isplesali... Do novog susreta za 5 godina.

Izvor: 3045