Arhiva 02.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

GODIŠNJA SKUPŠTINA OLDTIMER KLUBA

U Frkanovcu je održana 13. redovna godišnja skupština Oldtimer kluba Međimurje kojoj se odazvalo 130 članica i članova, predstavnika susjednih klubova iz Murske Sobote, Ljutomera, Zaboka i Varaždina. U goste su došli i predsjednik Hrvatskog oldtimer saveza Antun Presečki, predstavnici Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i načelnik Općine Selnica Anđelko Kovačić.
Iz izvješća o radu Kluba koji je podnio tajnik Ivan Novak izdvajamo da su članovi svojim vozilima sudjelovali u brojnim susretima i izložbama oldtimera u Hrvatskoj i susjednim državama. Klub je i sam bio organizator i domaćin takvim okupljanjima, među kojima su najvažniji: otvaranje motociklističke i oldtimer sezone s blagoslovom vozila i vozača u Svetom Martinu na Muri, Međunarodni susret oldtimera “Međimurje” - koji po broju sudionika spada među najveće u zemlji, Tradicionalni susret starih traktora u Selnici i prvo hodočašće članova na Mariju Bistricu.
Na pozive drugih organizatora članovi OTK-a Međimurje organiziraju izložbe svojih vozila u mjestima održavanja priredbi. U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, u lipnju lani svojim su vozilima od mlina na Muri u Žabniku do gospodarstva Petković u Dragoslavec Bregu prevezli novinare iz cijelog svijeta. U svibnju su organizirali posjet izložbi i sajmu oldtimera u austrijski Tulm.
U izvještaju blagajnika Tomislava Tarnaija istaknuto je pozitivno poslovanje Kluba. Plan rada za 2011. godinu dao je predsjednik Franjo Belović i istaknuo najvažnije. I ove će godine biti održan tradicionalni 12. međunarodni susret oldtimera, 30. srpnja u Čakovcu, a otvaranje motociklističke i oldtimer sezone predviđeno je za 25. travnja u Svetom Martinu na Muri.
- Počeli su radovi na uređenju prostorije u okviru društvenog doma u Dragoslavcu koju je za potrebe kluba u Dragoslavcu ustupio Mjesni odbor. Potvrda dobrom radu Kluba je i činjenica da u Upravnom odboru Hrvatskog oldtimer saveza imamo delegata, Josipa Pintarića koji predstavlja našu regiju. Važno je reći i to da su povijesna vozila postala dio državne zakonske regulative. Dobila su registarske pločice koje ispred broja imaju slova PV. Da bi vozilo bilo uvršteno u kategoriju oldtimer - povijesno, ono mora biti pregledano kod ovlaštenog licenciranog predstavnika Hrvatskog oldtimer saveza i ispunjavati uvjete za dobivanje identifikacijske isprave koja vrijedi četiri godine - rekao je Franjo Belović.
Dodajmo ovome da OTK Međimurje ima dva ovlaštena člana za preglede vozila - Josipa Pintarića i Franju Belovića koji zastupaju Varaždinsku, Međimursku i Podravsku županiju.
Na sjednici Skupštine naznačeno je da Klubu pomažu sponzori, a to su većinom njegovi članovi koji na različite načine pomažu aktivno djelovanje.
- Po broju članova, kojih je 250, i aktivnostima pripadamo samom vrhu ovakvih udruga u okruženju. Rado smo viđeni i pozivani na okupljanja zahvaljujući uzornom ponašanju i poštivanju organizacijskih zahtjeva. U 2010. godini na najviše susreta bili su Dragutin Barlek i motoristica Bernarda Perčić - također je dodao predsjednik Belović i posebno pohvalio spomenute.
Skupština je završila tradicionalnom podjelom cvijeća vrijednim članicama Kluba koje je sponzorirao Valentin Kocijan.
A. Ličanin

Izvor: 2914