Arhiva 25.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

GORIČAN: Poništene sve odluke Blagusovog vijeća

Konačno je netko od gore dao od sebe glasa o političkoj sapunici koja se razvlači u Goričanu otkako su vijećnici SDP-ove većine (s koalicijskim partnerima) u Općinskom vijeću prvo ostali za glas prekratki, pa dali ostavke i napustili Vijeće ne bi li izazvali njegovo raspuštanje, a vijećnici dotadašnje oporbe s glasom više rekonstituirali Vijeće u novoj većini, uvjereni da postoje uvjeti za rad Vijeća i donošenje odluka.
No, Ministarstvo uprave poslalo je u Goričan upravni akt: odluku od 9. siječnja ove godine s potpisom ministra Arsena Bauka: poništava se 26. sjednica Općinskog vijeća Goričana, rekonstituiranog, na kojoj je Stjepan Blagus izabran za predsjednika, a zatim i sve četiri koje su slijedile. I sve odluke proglašene su ništavnima.
Mario Moharić, načelnik, i Stjepan Ribarić, zamjenik načelnika, tu su vijest objavili na konferenciji za novinare u subotu, 21. siječnja, dan nakon što je odluka iz Ministartva stigla u općinski ured.
U obraćanju novinarima M. Moharić je – dijeleći kopije odluke Ministarstva – dodao:
- Evo potvrde da su sjednice sazivane samovoljno, mimo zakona, mimo uputa iz Ministarstva. Čekamo i odluku Vlade o raspuštanju Vijeća i raspisivanju izbora koje ćemo mi – SDP i partneri – dobiti dvotrećinski! Najavljujem još nešto: u srijedu, 25. siječnja, skida mi se zastupnički imunitet. Jedva čekam da na sudu iznesem pravu istinu i svoju stranu priče.
Bili smo medijski atraktivni proteklih mjeseci, nastale su i neke štete u Općini, ali nadam se da – nakon izbora novog Vijeća – dolazi vrijeme u kojem ćemo moći normalno raditi i krenuti u realizaciju projekata koje imamo.
M. Belčić

Izvor: 2961