Arhiva 15.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

GORIČAN: Zbog petardi bez krova nad glavom!

Dječja igra i bacanje petardi bili su uzrok požaru u obiteljskoj kući Vladimira i Vesne Dominik u samom centru Goričana u srijedu, oko 16.20 sati. Požar je buknuo u dječjoj sobi i brzo se širio prema krovištu. Bez krova nad glavom u ovo predbožićno vrijeme ostala je jedna od najbrojnijih međimurskih obitelji s devetero djece. Vladimir je djelatnik PU međimurske i u to je vrijeme bio na poslu, dok je supruga Vesna skoknula do prijateljice koja je trebala napraviti neke popravke na dječjoj odjeći. Još nije ni sjela, već su je zvali da se hitno vrati kući.
- Bio sam na poslu i šokiran sam događajem. Sada smo se smjestili kod bake jer je nemoguće stanovati u kući. Vrijeme nam baš ne ide na ruku, čistili smo cijelu noć nakon požara. Pomažu nam prijatelji i mještani. Na sreću, nijedno dijete nije ozlijeđeno. Prije pet mjeseci promijenili smo novo krovište. Sad to moramo hitno sanirati. U potpunosti su izgorjele dvije dječje sobe u gornjem dijelu kuće, njihove knjige, odjeća, krovište. S posla su mi javili da će mi financijski pomoći kako bismo što prije bar malo sanirali štetu – rekao je Vladimir.
U Policijskoj upravi potvrdili su da uzrok požara nije tehničke prirode, tako da je, prema neslužbenim informacijama, u pitanju ipak bila dječja igra u sobi s petardama koje su djeca neposredno prije kupila u trgovini. Mještani su čuli pucnje, ali nitko nije obraćao pažnju. U kući ih je u to vrijeme bilo četvero, dok su ostali bili u školi i vrtiću. Šteta je procijenjena na oko 100.000 kuna, a kuća nije osigurana. Vladimir i Vesna imaju devetero djece. Najstarija kćerka ide u prvi razred srednje škole, dok je najmlađoj tek 16 mjeseci.
Zinka Čižmešija

Međimurska banka - Vladimir Dominik 3223 914324

Izvor: 2903