Arhiva 08.03.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Gorka kava ili automat koji “zarađuje”

Dana 25. veljače smo moj prijatelj i ja otišli u posjet zajedničkom prijatelju, koji se trenutno nalazi u čakovečkoj bolnici na liječenju. S obzirom da smo došli u vrijeme vizite, ja sam otišao po tri kave. Pošto nisam imao kovanice, zamolio sam “Vjesnikovu” djelatnicu za promjenu u kovanice. Upozorila me neka stavim točan iznos, jer automat ne vraća ostatak. Mislio sam da nema problema, pa sam ubacio kovanicu od 5 kn jer ću pritisnuti za još 1 kavu. Međutim, automat je “progutao” ostatak od 2,5 kn, pa sam ubacio ponovo, ali sada točno 2,5 kn, ali opet NIŠTA. U sljedeća dva puta sam ipak imao sreće i dokopao se kava.
Makar sam se oprostio od 5 kn, zvao sam ovlaštenu firmu “BASTA” iz Preloga, tako piše na automatu za eventualne reklamacije, i objasnio gospođi o čemu se radi. Ne osporavam, bila je ljubazna, i objasnila da će zvati svoje servisere koji su bili u Čakovcu na terenu te će po završetku posla doći u bolnicu. Zamolio sam gospođu da idem do prijatelja, jer se mora javiti do 12 sati na odjel, te neka njihovi djelatnici ostave 5 kn kod gospođe u “Vjesniku”, o čemu sam i nju zamolio o obavijestio na što se ona složila.
Vrativši se poslije 12 sati do “Vjesnika”, rekla mi je da su došla dva servisera ali nisu ostavili 5 kn. Ponovo sam nazvao “BASTU”, javila se ista gospođa, pitao sam je zašto nisu ostavili 5 kn kako smo se dogovorili, međutim, više nije bila tako ljubazna. Pitam se, s obzirom da je to zaista frekventno mjesto, koliko se ljudi dnevno oprostio od, barem, 2,5 kn? To je firmi “BASTA” lijepa zarada u 30 dana. Još je veća ironija da na aparatu, između ostalog, lijepo piše: “...automat vraća ostatak novca...”.
Nije ni toliko za 5 kn ali iz principa nedam da netko radi iz nas kravu muzaru i na takav način zarađuje.

R.G., Čakovec

Izvor: 2967