Arhiva 04.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

GORNJA DUBRAVA: Hoćemo li stipendirati studente izvan Hrvatske?

Predstavnik mjesnog odbora Gornja Dubrava Karlo Mikulan je na posljednjem zajedničkom sastanku svih predstavnika mjesnih odbora s područja Općine Gornji Mihaljevec s načelnikom postavio pitanje dodjele stipendija. Zanimalo ga je da li će se na natječaj za stipendije moći javiti svi zainteresirani studenti, bez obzira na državu studiranja.

 

- Ima mladih ljudi koji studiraju izvan Hrvatske pa me zanima da li ćemo i njima osigurati stipendije ili se mogu javiti samo studenti koji studiraju u zemlji - pital je Mikulan i tome pridružio pitanje o eventualnoj prednosti stipendiranja deficitarnih zanimanja.

 

Načelnik Goran Lovrec odgovorio je kako će propozicije za dodjelu stipendija tek biti donesene, no da ne vidi razlog da se ne stipendira sve studente s područja Općine Gornji Mihaljevec koji udovolje uvjetima, bez obzira na mjesto studija. Da bi se raspisao natječaj za dodjelu stipendija, Općinsko vijeće prvo mora donijeti Pravilnik o dodjeli stipendija, a upravo je to točka dnevnog reda predviđena za sjednicu Vijeća 6. studenog. 

Izvor: 3158