Arhiva 17.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

GRAD ČAKOVEC – PRIJATELJ DJECE: Male tajne sretne obitelji

Uz podršku Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec – prijatelj djece u drugoj polovici travnja 2015. godine stručne će djelatnice Centra za socijalnu skrb Čakovec, Podružnice Obiteljski centar započeti provoditi preventivni program 'Male tajne sretne obitelji'. Voditeljica programa bit će gđa Lidija Vinković, predstojnica Podružnice Obiteljski centar i članica Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec – prijatelj djece. 

 

U sklopu programa će se održavati:

 

-škola za djecu „Kako mali postaju veliki“ namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole s ciljem poticanja zdravog rasta i razvoja u obitelji te pružanja podrške u prevladavanju teškoća na koje nailaze tijekom odrastanja. Tijekom programa će se raditi na osnaživanju djece kroz poučavanje o životnim i socijalnim vještinama, pružati će im se pomoć u odrastanju i sazrijevanju, osvještavati će ih se o vrijednostima, vlastitim vrlinama, samopoštovanju, uvažavanju drugih, te o tome kako izraziti svoje osjećaje i potrebe, kako uvažavati tuđe osjećaje i potrebe, te kako rješavati sukobe.  Škola za djecu će se provesti kroz šest radionica koje će se održavati jednom tjedno, i to svakog utorka počevši od 21.travnja.

 

-škola za roditelje s ciljem jačanja roditeljskih kompetencija. U tijeku programa raditi će se na ostvarivanju kvalitetne komunikacije između roditelja i djeteta, usvajanju adekvatnih odgojnih metoda, načinima rješavanja problema te usvajanju ostalih roditeljskih vještina. Škola za roditelje se sastoji od osam predavanja/radionica koje će se održavati jednom tjedno, i to svake srijede počevŠI od 22.04.2015.g.

 

Provedba prvog ciklusa programa počinje 21. 4. 2015., a svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-adresu lidija.vinkovic@czss-ck.hr ili osobno u Podružnici Obiteljski centar (Čakovec, Ulica bana Jelačića 22 – STARA VOJARNA).

 

Izvor: 3129