Arhiva 07.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

GRAĐANI GLASANJEM MOGU POMOĆI PROJEKT UDRUGE SLIJEPIH

Udruga slijepih Međimurske županije prijavila se na natječaj Hrvatskog telekoma s namjerom da nabavi pomagala kojima će se povećati samostalnost slijepih osoba, a kroz projekt "I mi možemo"".

U tome im mogu pomoći građani svojim glasovima koji se prikupljaju do ponedjeljka, 16. studenog o.g. Link na kojem se može ostaviti glas je ovaj pa Udruga slijepih poziva sve koji su im voljni pomoći da izdvoje par sekundi za glasovanje. 

- Slijepe osobe susreću se s brojim teškoćama koje je moguće riješiti primjenom moderne tehnologije. Informacijske i komunikacijske tehnologije mogu uvelike poboljšati kvalitetu naših aktivnosti koje dosad nismo mogli obavljati bez pomoći drugih osoba. Za slijepe osobe je pojava i primjena modernih tehnologija  koje se temelje na zvuku tj. govoru od velikog značenja, jer omogućuje da se samostalnije informiramo, obrazujemo, učimo i osposobljavamo za nove vrste poslova, a time i lakše uključujemo u društvene tokove  života i rad - ističe predsjednica Udruge slijepih MŽ Marija Ciglar

Ovim projektom želi se povećati samostalnost kod obavljanja svakodnevnih aktivnosti članova Udruge, što će utjecati na izlazak iz društvene izolacije te poboljšanje općeg psihičkog stanja članova Udruge. Projektom su obuhvaćeni članovi Udruge koji će steći znanja i potrebne vještine za korištenje tiflo-tehničkih pomagala.  (AL)

na fotografiji Marija Ciglar, predsjednica Udruge slijepih MŽ

Izvor: 3156