Arhiva 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Građevinski tehničari i inženjeri: Nina Dražin Lovrec nova predsjednica

U petak, 6. prosinca u restoranu Pilka, u Čakovcu Društvo građevinskih inženjera i tehničara Međimurja, koje će uskoro obilježiti svoju 65. obljetnicu djelovanja, održalo je redovnu godišnju skupštinu, u redovnoj izmjeni mandata i izbornu.
Društvo koje kao strukovna organizacija vodi iznimnu brigu o unapređenju građevinske djelatnosti te o položaju diplomiranih inženjera, inženjera i tehničara građevinske struke i provodi niz aktivnosti ciljanih na kontinuirano stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje svojih članova, u 2013. godini bilježi nešto smireniju dinamiku u aktivnostima jer graditeljstvo je u Hrvatskoj pod udarom kriznih kretanja kakva ne pamte ni najstariji članovi DGITM-a.
Nije ih malo - 170 je članova koji uplaćuju članarinu i još dvadesetak počasnih, umirovljenika oslobođenih plaćanja članarine. U izvještaju o radu u 2013. godini Zdravko Hunjadi, dipl. ing. građ., iz Čakovca, koji je u prethodnom mandatu obnašao dužnost predsjednika, ocijenio je da - usprkos krizi, DGITM bilježi dobre rezultate, niz organiziranih edukacija o novitetima iz struke i novelama u zakonodavno-pravnom okviru koji tangira graditeljstvo, a ostvarena je i vrijedna suradnja sa srodnim strukovnim organizacijama u susjedstvu – Varaždinskoj županiji i Zaladskoj županiji u Mađarskoj, te organizacijama koje imaju ekonomisti, pravnici i druge profesije.
S čvrstim opredjeljenjem da u kriznom vremenu obilježenom nezapamćenom investicijskom sušom i posljedično pojavom viškova kapaciteta u graditeljstvu ostanu dosljedni čuvari jezgre struke, međimurski su se inženjeri i tehničari graditeljstva u redovnom kadrovskom osvježavanju rukovodstva držali ustaljene, iskustveno dobre prakse.
Predsjedničku dužnost u idućem mandatu povjerili su Nini Dražin Lovrec, dipl. ing. građ., iz Čakovca, a dosadašnji predsjednik Z. Hunjadi, voljom članstva i zbog održanja kontinuiteta u radu, sada je potpredsjednik.
U izvršni su odbor (re)izabrani Marija Halić, Ljiljana Tepavac Kocijan, Đurđa Plavljanić, Vladimir Topolnjak, Ivan Vinković, Danica Medved, Nera Horvat, Ana Belčić, Ratko Matotek i Ivan Kolarić.
M. Belčić

Izvor: 3061